Atenție, șoferi! Postările din trafic aduc amenzi uriașe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Atenție, șoferi! Postările din trafic aduc amenzi uriașe / Foto: Pixabay
Atenție, șoferi! Postările din trafic aduc amenzi uriașe / Foto: Pixabay
Mare atenție dacă faceți fotografii sau filmări din trafic. Ați putea primi amenzi usturătoare.

Cei care postează fotografii sau filmări din trafic pe rețelele de socializare ar putea primi amenzi usturătoare, transmite Realitatea Plus. Sancțiunea poate ajunge până la 30 de mii de lei. În ultima vreme pe rețelele de socializare apar tot mai multe postări cu mașini parcate neregulamentar.

Dacă unora dintre șoferi li se par amuzante, ar trebui să știe că pot fi și amendați dacă nu blurează numărul mașinilor care apar în poze. Puțini știu că există o lege care chiar îi apără pe șoferii care au greșit în trafic. Deși cei care publică fotografii pe site-urile de socializare vor să atragă atenția asupra unui comportament deranjant pot ajunge să fie amendați pentru postarea lor. Dacă în imagini apar elemente de identificare, sancțiunile se ridică până la 30.000 de lei, dar sunt și situații în care mașinile au ajuns să fie vandalizate. Șoferii care parchează ilegal riscă să primească amenzi între  290 și 725 de lei.

Anvelope de iarnă. De când devin obligatorii și ce amenzi riscă șoferii care le au pe cele ALL SEASONS. Poliția Română, anunț

Potrivit autorităților, nu există o dată de la care anvelopele de iarnă devin obligatorii, dar acestea trebuie să fie prezente ori de câte ori șoferii circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de perioada anului.

Astfel, Poliția Română anunță că amenda pentru lipsa anvelopelor de iarnă este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 și 2.900 lei), iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

"În ultima perioadă de timp sunt tot mai frecvente solicitările persoanelor fizice sau juridice privind referirile normative legate de dotarea cu anvelope de iarnă, sens în care, pentru a veni în întâmpinarea celor care accesează pagina de INTERNET a Direcției Rutiere, publicăm un material menit să clarifice aspectele de interes pentru toți conducătorii de autovehicule:

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 a fost modificată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, introducându-se obligativitatea dotării cu anvelope de iarnă, care au fost definite la art. 6, punctul 6^1, astfel: ,,anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992, privind pneurile autovehiculelor şi ale remorcilor acestora.”, transmite Poliția Română. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel