Atenție, șoferi! Documentul obligatoriu de care aveți nevoie pentru a vinde o mașină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol care este documentul obligatoriu de care aveți nevoie înainte de a vinde o mașină.

Înainte de a vă cumpăra o mașină la mâna a doua ar trebui să o verificați atent. Foarte multe dintre cele vândute pe piața din România pot avea kilometrajul modificat, o practică destul de întâlnită în cazul mașinilor second hand. În astfel de situații un autoturism poate deveni un pericol pe șosea, deși tu crezi că este foarte bun. În plus, prețul unui astfel de vehicul este și cu 30% mai mare decât valoarea reală, așa că nu ar trebui să te lași păcălit.

"Maxim 20% din ce verificăm noi au kilometrii dați înapoi. Foarte multe mașini din România sunt foste mașini venite din străinătate și oamenii se bucură să cumpere ceva ieftin, să facă o mică afacere, să aibă o ocazie, ei nu realizează că pentru samsari ei sunt ocazia", a explicat Dan Barbu, expert auto, pentru Pro Tv.

Documentul obligatoriu de care aveți nevoie înainte de a vinde o mașină

Din fericire însă, o lege care interzice această practică a fost promulgată la jumătatea anului trecut. Potriviți acesteia, începând cu finalul acestui an, cei care vând vehicule vechi vor fi obligați să obțină de la Registrul Auto Român un certificat care să conțină istoricul de daune și kilometrii reali ai mașinii. În plus, acest document va avea informații despre reparațiile făcute la sistemele de direcție și frânare, dar și la structura de rezistență a caroseriei. 

"Este foarte complicat să afli, să găsești dovezi și să demonstrezi că o anumită persoană a schimbat kilometrajul. Dar cred că autoritățile din toate țările europene ar trebui să încerce mai mult pentru a-i pedepsi pe acești infractori", a declarat Matas Buzelis, expert auto.

Problema este că prin apariția acestei noi legi vor putea fi verificate doar autoturismele înmatriculate în România, iar cele aduse din alte țări rămân în continuare sub semnul întrebării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel