ATENȚIE! Mirela Polifronie, de la ANM, explică ce înseamnă cod galben, cod portocaliu, cod roșu / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Mirela Polifronie de la ANM
Mirela Polifronie de la ANM
Mirela Polifronie, meteorolog ANM, a vorbit, la DCNewsTV, despre semnificația Codurilor galben, portocaliu și roșu.

Codurile sunt emise de către Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM), de cele mai multe ori pentru anumite regiuni, și reflectă estimările privind gravitatea evenimentelor meteorologice care ar urma să aibă loc, conform informațiilor disponibile la un anumit moment dat. Un astfel de cod poate fi, în ordinea crescătoare a gravității fenomenelor meteorologice, galben, portocaliu sau roșu.

„Toate codurile - galben, portocaliu și roșu - se referă la aceleași fenomene. Nu avem galben pentru un anumit fenomen, de exemplu. Într-adevăr, atunci când avem o informare meteorologică, așa cum îi spune și numele, are rolul de informare, de a informa populația că, în următoarea perioadă, un anumit fenomen sau anumite fenomene vor fi prezente în țara noastră. Codul galben este atenționarea. De la Codul portocaliu până la cel roșu este puțin mai delicat, în sensul că fenomenele sunt mai puternice. De exemplu, pe timpul verii, dacă avem un cod galben și avem cantități de apă de până la 25-30 l, codul portocaliu vizează cantități de apă mai însemnate de atât, până la 60. Codul roșu, peste 60!”, a explicat meteorologul Mirela Polifronie la DCNewsTV.

„Așadar, avertizările sunt pentru toate fenomenele, însă pe diferite clase de agravare”, a conchis meteorologul. 

ANM: Cum va fi vremea în zilele următoare. Mirela Polifronie, la DC News

Urmările vijeliei din Bucureşti: o antenă a căzut peste locuinţe, două persoane au fost rănite

Amintim că ploaia și vijelia din Bucureşti, din noaptea de miercuri spre joi, au produs pagube, iar două persoane au fost rănite.

Pe Calea Giuleşti 309 din Bucureşti, o antenă de mari dimensiuni a căzut peste două locuinţe şi peste maşinile parcate în zonă. Două persoane au fost rănite, una dintre acestea fiind transportată la spital, iar cea de-a doua a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

În altă zonă a Capitalei, pe Bulevardul Brătianu, o schelă a fost parţial desprinsă de pe faţada unei clădiri, traficul rutier fiind restricționat.

Meteorologii au emis avertizări Cod portocaliu de vijelie puternică pentru București și județul Ilfov, care au fost valabile până la miezul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel