Atenție de unde cumperi pește! Amenzi de aproape 150.000 de lei pentru neregulile depistate
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Ar fi bine să fii cu băgare de seamă când alegi locul din care cumperi pește.

"Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) a desfășurat, în data 10 aprilie, o acțiune de verificare a originii și trasabilității peștelui și a produselor din pescuit.

Verificările au avut loc în 22 de județe (Alba, Bacău, Bihor, municipiul București, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea), unde au fost verificați 57 de operatori. 

În urma controalelor, inspectorii sanitari veterinar și pentru siguranța alimentelor au constatat abateri de la legislație privind: etichetarea produselor, respectarea normelor privind întreținerea igienică a spațiilor, recipientelor, ambalajelor și a utilajelor de lucru și respectarea termenului de valabilitate al produselor.

Cu ocazia acestor controale au fost recoltate 44 probe în vederea efectuării examenelor de laborator pentru determinarea metalelor grele (plumb, cadmiu) și pentru determinarea gradului de prospețime.

Pentru neconformitățile constatate la unitățile verificate din județele: Bacău, Brăila, Cluj, Galați, Iași, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 149.400 lei. De asemenea, a fost reținută oficial reținută oficial și trimisă spre neutralizare o cantitatea de 464 de kg de pește (pentru lipsa elementelor de identificare) iar pentru cantitatea de 1.165 kg de peste s-a dispus sechestru până la eliberarea buletinului de analiză", a transmis ANSVSA într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel