Atenție! Clienții Profi, vizați, zilele acestea, de o tentativă de fraudă. Cum scapi
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 09 Martie 2022, 13:56
WhatsApp
Fotografie creată de Kevin Malik, de la Pexels
Fotografie creată de Kevin Malik, de la Pexels
O nouă tentativă de fraudă se propagă zilele acestea, a transmis Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică. Sunt vizați clienții Profi.

Așadar, DNSC atrage atenția asupra unui nou caz de tentativă de fraudă, în care infractorii cibernetici promovează capcane promoționale folosindu-se de identitatea vizuală a unor companii. În ultimele zile, sunt vizați clienții Profi.

Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile pe social media sau aplicații de mesagerie mesaje cu link-uri către site-uri de phishing.

„Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existența unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală și a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri care găzduiesc astfel de inițiative frauduloase aproape zilnic”, atrage atenția DNSC.

Atenție! Ce să facă românii, în această situație:

- Evită accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizează-le cu o soluție de securitate, înainte de a face click! Fii atent totodată la domeniul site-ului pe care te afli, înainte de a lua orice decizie. În acest caz, potențiala victimă era redirecționată către o pagină de pe site-ul pectarezhoch[.]gq, care evident nu este un canal oficial de comunicare al Profi

- Nu furniza date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri

- Verifică mereu existența promoției pe canalele oficiale ale brandului și raportează orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau alerts@dnsc.ro.

- Fii atent la corectitudinea textului în limba română, pentru că atacatorii se folosesc de instrumente de traducere automată.

Vezi și: De la foarte frig, la foarte cald! ANM, cel mai așteptat anunț. Când se încălzește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?