Data actualizării:
Data publicării:

ATENȚIE! Au revenit ESCROCHERIILE de Crăciun și Revelion: Case de vacanță care NU EXISTĂ, scoase la închiriat pe mii de lei

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Noaptea dintre ani e pregătită din timp de români, care caută să-și închirieze case de vacanță în zonele montane, pentru a-și petrece Revelionul cu familia ori prietenii. 

Pandemia nu a venit singură, ci și cu multe tipuri de escrocherii. Una dintre ele, care poate exista, dar nu atât de des și de vizibilă, înainte de COVID-19, este legată de casele de vacanțe inexistente, scoase la închiriat pe diferite site-uri de anunțuri, pentru Crăciun și Revelion. Dacă înainte de pandemie, românii aveau multe alte variante de a-și petrece noaptea dintre ani, de la petreceri în restaurante, cluburi, concerte în aer liber, destinații externe, acum, variantele sunt limitate. Astfel, pentru o petrecere reușită și sigură, mulți își închiriază case de vacanță pentru ei și pentru prietenii ori familia lor. 

În România, camere care în restul anului sunt închiriate și cu 100 de lei/noapte, de Crăciun și de Revelion, sunt date spre închiriere și la prețuri de 10 ori mai mari. Pentru Crăciun și Revelion, gazdele cer avans pentru a fi sigure că nu vor rămâne cu casele goale într-o perioadă atât de profitabilă. Cum prețurile se ridică la mii de lei, și avansul este considerabil, de multe ori depășind cel puțin 1.000 de lei/noapte/casa de vacanță.

Cum funcționează escrocheria

Astfel, această perioadă este ”ideală” pentru escrocii care pun poze frumoase la casele lor de vacanță inexistente și cer prețuri sub cel al pieței, pentru a fi siguri că vor face mii de lei ușor. Fură poze din țară sau din străinătate, își cumpără cartele pre-plătite și folosesc telefoane vechi, fără conexiune la Internet. Ei cer avans în conturi pe numele unor persoane pe care băncile le numesc ”cărăuși”, dar care, de cele mai multe ori, habar n-au de situația în care sunt băgați. Astfel că apelează la persoane apropiate pentru a primi o sumă de bani, neavând cont în bancă. Își ridică banii și se fac nevăzuți. Alții, conving diferite persoane să le facă conturi în bănci, pe care apoi le închid. Mulți ”proprietari” se află în afara țării sau chiar în închisori. 

Deși astfel de escrocherii nu sunt chiar o noutate, tot își găsesc victime. Câteodată, cei care sunt în spatele lor sunt aceiași care pun în practică și escrocheria ”Accidentul”, care, în ciuda faptului că e mediatizată de mulți ani, tocmai pentru a avertiza potențialele victime, în continuare păcălește români. 

Caz din octombrie 2021

În această săptămână, o tânără a întrebat pe un grup de vacanțe: ”Bună dimineața! A fost cineva cazat aici? Proprietarul spune că pentru 3 nopți prețul este de 4500 lei (avans o noapte 1500 lei) pentru Revelion. L-am întrebat numele vilei însă spune că nu are nume întrucât nu o pune pe booking + menționează că nu are firmă.” ”Am văzut-o ulterior pe Google. Adevărata cazare este în Cluj, deci pozele sunt furate” a precizat ulterior persoana care a cerut ajutorul altor turiști, pentru a confirma cazare. Ea a fost un caz fericit. 

1. -imagine fara descriere- (escrocherie-revelion_95811400.jpg)

Deci mare atenție când alegeți o cazare de vacanță și verificați în toate modurile posibile existența locului și proprietarul. Verificați denumirea casei pe Google sau Booking, recenziile, întrebați alți turiști dacă au fost cazați acolo, verificați ca numerele de telefon să coincidă, verificați imaginile pe Google. Dacă aceste verificări nu sunt relevante, cereți adresa și încercați să ajungeți acolo pentru a verifica, pe cât posibil, locul în care vă veți petrece Crăciunul sau noaptea dintre ani. Poate părea exagerat, dar, din păcate, oricine poate cădea victima unui escroc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel