Atentatul din Pakistan în care au murit peste 100 de oameni. Autorul era îmbrăcat în polițist: "Există o întreagă reţea în spatele lui"
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 02 feb 2023, 11:20
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Autorul atentatului sinucigaş din Pakistan era îmbrăcat în poliţist.

Autorul atentatului sinucigaş care s-a soldat cu 101 de morţi într-o moschee din cadrul cartierului general al poliţiei din Peshawar, în Pakistan, purta uniformă de poliţist, a anunţat joi un responsabil al poliţiei, informează AFP.

Agenţii de serviciu "nu l-au controlat pentru că era în uniformă de poliţie (...). A fost o încălcare în materie de securitate", a declarat Moazzam Jah Ansari, şeful poliţiei din provincia Khyber Pakhtunkhwa, în timpul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.

Poliţia are "o idee destul de clară" asupra identităţii lui, făcând o legătură între capul său, găsit la locul exploziei, şi imagini de pe supravegherea video.

"Există o întreagă reţea în spatele lui"

"Există o întreagă reţea în spatele lui", a adăugat Ansari, explicând că atacul de luni nu a fost planificat doar de autorul acestuia.

Sute de poliţişti participau la o rugăciune, luni după-amiaza, în moscheea din cartierul general al poliţiei, atunci când a avut loc explozia, provocând prăbuşirea unui zid şi zdrobirea agenţilor de poliţie.

Autorităţile anchetează pentru a stabili cum s-a putut produce o asemenea breşă de securitate în una dintre zonele cele mai intens controlate din oraş, unde se aflau birourile serviciilor de informaţii şi de contraterorism, alături de secretariatul regional.

Acesta este cel mai sângeros atac produs în Pakistan după mai mulţi ani şi cel mai grav de la escaladarea violenţelor în regiune după ce talibanii au revenit la putere la Kabul, în 2021, în Afganistan. 

Vezi și:  Franța și SUA, alertă de securitate pentru cetățenii lor din Turcia.  Oricând poate avea loc un atentat care să vizeze occidentali

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?