Atentat Suedia. Chirieac, semnal de alarmă: Ei trebuie să fie primii chemați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Bogdan Chirieac consideră că recentul atac din Suedia unde un camion a intrat în mulțime nu are legătură cu atacul SUA împotriva Siriei, ci mai degrabă cu ”terorismul în general”. Analistul este de părere că o mai mare implicare a comunității musulmane în depistarea celor radicali este esențială, întrucât majoritatea teroriștilor sunt cetățeni occidentali.

”Are legătură cu terorismul în general și cu acest conflict al civilizațiilor, escamotat cu multă grijă, în mod aberant, de presa occidentală.

Și la Londra, teroristul a fost un bărbat, cetățean britanic de origine musulmană. Și în alte zone nu se mai vorbește despre un atac terorist, ci despre un cetățean care a intrat cu mașina în mulțime, nu se spune altceva, în numele ”political correctness-ului”.

Problema trebuie tratată cu toată seriozitatea. Noua modalitate de a săvârși atentate și de a ucide oameni nevinovați în acest moment este cu autovehicule grele intrate în zonele pietonale, omorând oameni nevinovați”, a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Totodată, acesta consideră faptul că o soluție pentru asemenea atentate, foarte greu de controlat de autorități, ar fi comunitatea musulmană care ar trebui să fie prima chemată pentru a ajuta la depistarea celor radicalizați.

”Ei vin din zona fundamentalismului religios. Comunitatea musulmană ar trebui să fie prima chemată să îi depisteze pe cei care au astfel de porniri. Sigur, religia islamică este una din religiile fundamentale ale lumii, a adus multe lucruri excepționale umanității. Dar nu despre asta vorbim, ci despre monștrii care, în numele unei credințe, omoară nevinovați”, a conchis analistul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel