Atentat New York. Donald Trump vrea pedeapsa cu moartea pentru autor
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Donald Trump vrea ca autorul atentatului din New York, soldat cu opt morți, să fie condamnat la moarte, relatează AFP.    

"Teroristul din NYC (New York City) s-a declarat mulțumit și a cerut ca drapelul Statului Islamic să fie agățat în camera sa de spital. El a ucis 8 persoane și a rănit grav altele 12. EL TREBUIE SĂ FIE CONDMNAT LA MOARTE!", scrie Donald Trump în postarea sa pe Twitter.

Președintele american a evocat deja posibilitatea trimiterii lui Sayfullo Saipov  — uzbecul de 29 de ani sosit în SUA în 2010—la închisoarea din Guantanamo, baza americană din Cuba, controversat centru de detenție pentru persoanele acuzate de implicare în acțiuni jihadiste.

Saipov a recunoscut că este autorul unor mesaje scrise în limba arabă în care era menționat Statul Islamic, găsite în apropierea camionetei implicate în atentat de către anchetatori.

Inculpat pentru terorism, acestuia i-au fost deja aduse la cunoștință două capete de inculpare federală — violență și distrugere de vehicule și susținere a unei organizații teroriste străine, delicte pentru care riscă închisoarea pe viață.

Procurorul din Manhattan, Joon Kim, a evocat în același timp o procedură care ar permite recurgerea la pedeapsa capitală în cazul său.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel