ATENTAT la Paris. Stick-ul USB descoperit în biroul atacatorului, examinat de experţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În urma atentatului de la Prefectura de Poliţie din Paris stick-ul USB descoperit în biroul atacatorului este în continuare examinat de experţi. 

Stick-ul USB pentru stocarea de date descoperit în biroul lui Mickael Harpon, care şi-a ucis joia trecută patru colegi la Prefectura de Poliţie din Paris, este în continuare examinat, în acest stadiu nefiind descoperit vreun "transfer ilicit de date", potrivit unei surse apropiate anchetei, informează miercuri AFP, conform Agerpres. 

"Stick-ul USB este în continuare în curs de examinare", a declarat această sursă, confirmând o informaţie a săptămânalului Le Point.

Numeroşii anchetatori ai Poliţiei Judiciare (PJ) pariziene mobilizaţi pentru examinarea conţinutului acestui stick USB cu mare capacitate de stocare "au lucrat până la orele trei dimineaţa", a precizat sursa.

Nu există transferuri ilicite de date

Potrivit primelor verificări ale experţilor informatici, "nu există transferuri ilicite de date". "Tot ce este pe acest stick USB a fost transferat în cadrul funcţiei" pe care o deţinea Mickael Harpon, informatician la serviciul tehnic din cadrul Direcţiei de Informaţii de la Prefectura Poliţiei din Paris (DRPP), a comentat sursa, care nu a dorit să ofere mai multe detalii.

După descoperirea stick-ului USB, anchetatorii încearcă să facă un "inventar exhaustiv" al conţinutului acestuia, în special pentru a afla dacă imagini de propagandă ale organizaţiei Stat Islamic (SI) care se găsesc pe el, precum şi date cu privire la angajaţi ai Prefecturii din Paris aveau sau nu legătură cu activitatea profesională a lui Mickael Harpon.
Patru funcţionari ai Prefecturii de la Paris au fost ucişi la 3 octombrie de către acest agent administrativ, prezentat ca radicalizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel