Atentat la o biserică din Hamburg. 7 persoane au fost ucise și peste 20 rănite
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un atac a avut loc într-o biserică din Hamburg în urma căruia șapte persoane au fost ucise. Cetățenii au fost avertizați să se adăpostească.

Cel puțin șapte persoane au fost ucise în interiorul unei biserici din districtul Groß Borstel din Hamburg, joi seară, determinând o alertă de urgență majoră și căutare de suspecți, scrie RMX.

De asemenea, alte șapte persoane sunt rănite grav, iar 17 persoane au răni ușoare, potrivit rapoartelor ziarul Hamburger Morgenpost. Bilanțul final al crimei rămâne necunoscut.

Potrivit poliției, atacul devastator a avut loc în „King’s Hall”, o biserică care aparține Martorilor lui Iehova, la ora 21:15. Mai multe rapoarte indică că au fost mai mulți atacatori, iar aceștia nu au fost prinși până în prezent.

Serviciile de urgență, inclusiv poliția antitero au asigurat locul crimei și sunt în căutarea celor responsabili. Până acum nu au fost efectuate arestări în legătură cu atacul.

S-a emis alertă pe telefoanele locuitorilor

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al poliției din Hamburg a declarat că este posibil ca cel care a comis fapta să se fi împușcat deja la fața locului. Când polițiștii au intrat în clădire, au auzit o împușcătură, iar la fața locului a fost găsit un alt cadavru.

Rămâne neclar de ce suspecții au vizat biserica. Poliția a spus că „nu există informații certe despre motivul crimei”, potrivit ziarului german Bild.

În urma tacului în masă, a fost emisă o alertă pe aplicația germană de avertizare în caz de dezastre, informând populația despre „pericol extrem”. Cetățenii au fost sfătuiți să „căute imediat adăpost într-o clădire”. Aplicația a precizat că zona din jurul străzii Deelböge ar trebui evitată.

„Folosiți telefonul doar în situații de urgență extremă, astfel încât liniile să nu cadă”, au avertizat autoritățile.

„Rapoartele de la Alsterdorf/Groß Borstel sunt șocante”, a scris pe Twitter primarul Hamburgului, Peter Tschentscher, joi seara.

„Cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor. Serviciile de urgență lucrează pentru a-i depista pe făptuitori și pentru a clarifica situația”, a mai spus edilul orașului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel