Atentat Barcelona. Imamul-creierul atentatelor, mort în explozie
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Iese la iveală întreg scenariul atentatelor din Barcelona. Corpul imamului care a gândit planul inițial al atentatelor a fost identificat în urma testelor ADN într-o casă care a explodat în Cambrilis. 

Imamul Abdelbaki Es Satty, liderul celulei teroriste care a organizat atacurile de la Barcelona și din stațiunea vecină Cambrils, a murit în explozia unei case din localitatea Alcanar, acolo unde pregătea bombe artizanale, a anunțat luni seară șeful poliției catalane, citate de AFP.

"Resturile imamului erau acolo", a declarat în cursul unei conferințe de presă la Barcelona maiorul Josep Lluis Trapero, referindu-se la casa în care grupul a pregătit atacurile, distrusă de o deflagrație de proporții miercuri seară la 200 de kilometri de Barcelona, cu 24 de ore înainte de atentatele care au făcut 15 morți.

La câteva ore după această explozie a avut loc și atacul de pe Las Ramblas, acolo unde, panicați, tinerii teroriști au atacat la întâmplare turiștii, intrând cu mașina în una din cele mai circulate artere din Barcelona.  Cel mai probabil teroriștii s-au temut că polițiștii vor afla de planul lor și au atacat într-o ultimă încercare de a-și duce la îndeplinire misiunea pentru care au fost pregătiți de imam.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel