Atena, cea mai ieftină destinație pentru city break din Europa
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fotografie creată de Hert Niks, de la Pexels
Fotografie creată de Hert Niks, de la Pexels
Atena a depășit destinațiile tradiționale din estul Europei, prietenoase cu bugetul, pentru a fi clasată drept cea mai ieftină locație pentru un city break de pe continent pentru turiştii din Marea Britanie.

Analiza a constatat că prețurile în capitala Greciei au scăzut cu 15% față de anul trecut.

Factura totală pentru cheltuieli precum mese, cazare la hotel, bilete la atracții și tarife de transport local a fost de 238 dolari, comparativ cu 251 dolari în Lisabona, Portugalia, pe locul secund.

Ambele orașe au fost înaintea destinațiilor renumite pentru prețuri mici, cum ar fi Cracovia în Polonia (252 dolari), Riga în Letonia (253 dolari) și Budapesta în Ungaria (254 dolari).

Șase dintre orașele analizate sunt de peste două ori mai scumpe decât Atena - Stockholm, Suedia (484 dolari); Paris, Franța (487 dolari); Dublin, Irlanda (501 dolari); Copenhaga, Danemarca (525 dolari); Veneția, Italia (526 dolari); și Amsterdam, Țările de Jos (682 dolari), potrivit Greek Reporter.

Alertă de fenomene extreme în Grecia. MAE - atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Elada

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează joi că Serviciul Naţional de Meteorologie (EMY) din Grecia a emis o prognoză meteo de fenomene extreme pentru vineri şi sâmbătă, în special în regiunile din centrul, nordul şi vestul Republicii Elene. 

Vineri, fenomenele meteo se vor manifesta în regiunile Macedonia, Epir, Tesalia şi nordul insulelor din Marea Ionică, iar ziua următoare vor fi afectate estul şi centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Tesalia, regiunea Tracia, insulele Sporade şi insulele din nordul Mării Ionice, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Insula Zakynthos, Grecia, sau „Floarea Orientului” cum este supranumită te va uimi dacă alegi să vii aici în destinația de vacanță. Zakynthos se remarcă prin plaje întinse, largi, cu apă cristalină, turcoaz, stânci abrupte, golfuri izolate edenice, o vegetație bogată mediteraneană, dar și biserici și capele care completează la fiecare pas peisajul feeric din această parte a Eladei.

Orașul Zante, un oraș istoric cu un aer boem cu clădiri în stil neoclasic și cu o vegetație bogată, este capitala și centrul comercial al insulei. Zante se remarcă prin clădiri cu arhitectură în stil venețian și prin portul său unde ambarcatiunile își așteaptă turiștii.

Un mare minus al insulei Zakynthos, spre deosebire de alte insule, precum Creta, este lipsa autobuzelor locale care să asigure transportul între localități sau între aeroport și Zante. Singurele optiuni de transport, extrem de limitate, sunt oferite de taxiuri si companiile specializate in asigurarea unor astfel de servicii, care încearcă să profite de pe urma turiștilor.

De menționat este faptul că arhitectura actuală a orașului este relativ nouă, după ce Zante Town a fost reconstruit aproape în totalitate în urma unui devastator cutremur petrecut în anul 1953. Aproape toate clădirile au fost reconstruite, cu excepția Bisericii Sfântului Dionisie, respectându-se vechile planuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel