"Atâta minte a avut": Cum reacționa Falcă, în februarie, când DeCe News scria că edilul vrea la prezidențiale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Gheorghe Falcă privește cu jind la scaunul nașului său de la Cotroceni cel puțin de la începutul acestui an. Semnale că edilul vrea în fruntea țării au apărut în februarie, când DeCe News scria, pe surse, că primarul Aradului ia lecții de dicție și retorică pentru a deveni candidatul PDL la prezidențiale. Într-o intervenție telefonică la emisiunea "Subiectiv", difuzată de Antena 3 și moderată de Răzvan Dumitrescu, Falcă infirma că ar avea gânduri de prezidențiabil, dar recunoștea că face cursuri pentru îmbunătățirea imaginii, explicând că "nu vreau să ajung ca Igaș (Traian Igaș - fost ministru de interne al PDL)".

Gheorge Falcă face parte din tabăra Elenei Udrea. La alegerile pentru șefia PDL din timpul Congresului din 23 martie, primarul a renunțat la candidatura sa după ce fostul ministru al Dezvoltării a anunțat că vrea să-i ia locul lui Vasile Blaga. Tendința era de a se forma un tandem Udrea-Falcă, cu prima președinte al PDL, iar al doilea candidat la prezidențiale. Scenariul acesta s-a dizolvat, dar primarul Aradului nu a renunțat la ideea de a se bate cu USL pentru funcţia de şef de stat.

Înscrierea lui Falcă în cursa internă din PDL face ca zvonul unei candidaturi a Elenei Udrea să nu se concretizeze. Udrea arl putea, în schimb, să-l ajute pe finul președintelui Traian Băsescu prin conexiunile sale din teritoriu și organizațiile locale fidele (Piatra Neamț, Cluj, Brașov ș.a).

DeCe News scria pe 13 februarie că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, își pregătește ieșirile publice prin lecții de dicție și retorică, pentru că și-a propus să candideze la alegerile prezidențiale. "Sunteţi foarte nedrepţi. Nu aveţi vreo declaraţie de-a mea. Cineva a aruncat o piatră în lac, dar nu e vina mea. În mass-media centrală, când am auzit o astfel de declaraţie despre mine, am infirmat-o. Cu regret vă spun că sunteţi într-o direcţie falsă (...) M-a propus domnul Igaş (. Atâta minte a avut. Eu mă pregătesc că vreau să fiu mai bun, nu să fiu ca el", spunea primarul la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel