"Atât poate justiţia din România". Bogdan Chirieac analizează "tergiversarea" anchetei în dubla tragedie aviatică de la Constanţa din 2022
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Dublul accident aviatic din judeţul Constanţa din 2022 este în continuare nesoluţionat. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre motivele acestei "tergiversări", dar şi despre cazul dronei căzute în judeţul Botoşani în februarie 2024. 

Două accidente aviatice au avut loc în urmă cu doi ani în județul Constanța, soldate cu moartea a opt militari. Pe 2 martie 2022, un avion s-a prăbușit, iar elicopterul cu salvatori trimis în ajutor a dispărut de pe radar la scurt timp de la decolare. Bogdan Chirieac a explicat faptul că s-a tergiversat ancheta și se va tergiversa multă vreme.

"Atât poate justiția din România. În cazul anchetei de la Constanța văd că nici justiția militară nu este mai brează decât justiția civilă, pentru că în mod normal trebuia să spună cine a fost de vină. În general, cei care au pilotat aparatele de zbor sunt de vină, nu altcineva. Vrem să știm dacă în cazul acesta mai era și un alt vinovat sau poate că nu era nimeni vinovat, poate a fost destinul, o catastrofă. Opt militari dintr-o singură mișcare este un șoc pentru societate, dar la noi existau foarte multe informații, teorii ale conspirației, nici nu știm ce sunt. Se spunea ceva de o rachetă din războiul din Ucraina, poate o rachetă rusească ar fi lovit cel puțin avionul sau că ar fi fost cauzele meteo nefavorabile. Nu știm nici măcar lucrrul acesta. Știm că s-a tergiversat ancheta și se va tergiversa multă vreme", a spus analistul, la RTV.

Drona prăbuşită la Botoşani, "o greşeală de comunicare"

Bogdan Chirieac a vorbit și despre prăbușirea dronei de la Botoșani care a avut loc în luna februarie a acestui an.

"În cazul celălalt este o greșeală de comunicare, nimic altceva. Ministerul Apărării avea sarcina să comunice acest lucru, fiindcă ei supraveghează teritoriul/spațiul aerian al României, nu altcineva, și era o știre nevinovată. Putea să fie ancheta făcut de poliție să vadă a cui e drona, dacă o revendică cineva, fără alte probleme. Secretomanie și pe la Ministerul Apărării, să nu spună, hai că le e frică de presă. Acum că s-a aflat n-a fost bine, că s-a dat la întors credibilitatea Ministerului Apărării. Noroc că Armata are totuși multă credibilitate și nu vor fi probleme", a explicat analistul, la RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel