Atanasiu: Cetăţeni din Alba, luaţi cu dubele la audieri privind referendumul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
politia arest
politia arest

Preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, a declarat că mai mulţi cetăţeni din diverse localităţi din Alba au fost ridicaţi "cu dubele" în ultimele zile şi duşi la audieri la DNA Alba Iulia pentru presupuse fraude privind referendumul.

Teodor Atanasiu a spus că mai mulţi locuitori din Şpring, Cugir, Arieşeni, Galda de Jos, Scărişoara sau Câmpeni au fost ridicaţi în ultimele zile "cu dubele" şi duşi la audieri la DNA Alba Iulia, pentru presupuse fraude din timpul referendumului privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, scrie Mediafax.

Atanasiu a afirmat că în ultimele zile a fost informat de primarii acestor localităţi, care sunt membri PNL, dar şi de unele dintre persoanele audiate despre aceste acţiuni ale procurorilor.

"S-a întâmplat în multe localităţi ale judeţului. Eu am aflat poate de o parte din cazuri (…) De exemplu, la Şpring, care a fost prima localitate atacată cu dubele, la 8 dimineaţa i-a ridicat pe unii din Primărie, pe alţii de acasă. Pe o doamnă care are un copil de un an şi ceva a ridicat-o de acasă tocmai când îi dădea să mănânce copilului, a trebuit să-şi cheme soţul de la serviciu să stea cu copilul", a spus Atanasiu.

El a adăugat că, după ce au fost aduşi la Alba Iulia "cu dubele", oamenii, care sunt membri PNL sau foşti reprezentanţi ai partidului în secţiile de votare de la referendum, au fost audiaţi cu privire la posibile fraude din timpul scrutinului din 29 iulie.

"Sunt nişte lucruri care seamănă cu anii '50 din România şi în niciun caz cu un stat democratic european. Şi tare m-aş bucura să îl văd şi eu pe solul acela american care venea acum câteva zile să ne spună câtă democraţie ne face Traian Băsescu şi că ar trebui să-l aducem înapoi la Cotroceni, să i se întâmple şi lui aşa ceva în America să văd ce mai spune", a spus Teodor Atanasiu.

El a adăugat că "într-un stat democratic procurorul nu trimite duba după tine, ci îţi trimite citaţia ca să te prezinţi la audieri într-o anumită zi, la o anumită oră".

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, sunt urmăriţi penal de către DNA Cluj, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului, informează DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel