Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Se împlinesc 21 de ani de la tragedie. De ce astăzi trebuie să iei o pauză de la știri
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Se împlinesc 21 de ani de la tragedie. De ce astăzi trebuie să iei o pauză de la știri / Foto: Captură video Youtube Radio Europa Liberă
Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Se împlinesc 21 de ani de la tragedie. De ce astăzi trebuie să iei o pauză de la știri / Foto: Captură video Youtube Radio Europa Liberă
Astăzi se împlinesc 21 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

Astăzi, 11 septembrie, se împlinesc 21 de ani de la atentatele teroriste din 2001. Înscrisă în memoria tuturor celor care au trăit-o, aceasta a fost ziua în care patru avioane au fost deturnate şi prăbuşite intenţionat în Statele Unite ale Americii provocând moartea a 2.977 de persoane, relatează Agerpres.

Cel mai mare act de terorism comis vreodată pe teritoriul SUA

După ce au deturnat avioanele, teroriştii au îndreptat în mod deliberat trei dintre ele în două clădiri importante, Pentagonul din Washington DC şi Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York. Cel de-al patrulea s-a prăbuşit pe un câmp în apropiere de Shanksville, Pennsylvania. Pierderile de vieţi omeneşti şi pagubele provocate de aceste deturnări au constituit cel mai mare act de terorism comis vreodată pe teritoriul Statelor Unite.

Ziua patriotului



Ziua patriotului este recunoscută de legislaţia americană ca fiind ziua oficială de comemorare a acestor evenimente tragice. Totuşi nu este o zi de sărbătoare legală. Birourile guvernamentale şi publice, întreprinderile şi şcolile nu sunt închise în această zi, dar pot organiza evenimente speciale şi programe de informare pentru a comemora această sărbătoare anuală.

La indicaţia preşedintelui, drapelul Statelor Unite ale Americii ar trebui să fie arborat în bernă pe casele americanilor, la Casa Albă şi pe toate clădirile guvernamentale ale Statelor Unite din întreaga lume, în semn de respect pentru cei care au murit la 11 septembrie 2001.

Mulţi oameni păstrează un moment de reculegere la ora 8:46 EDT (ora de vară a Estului). Acest moment marchează ora la care primul avion a intrat în World Trade Center. Unele comunităţi, în special în zonele direct afectate de atentate, organizează slujbe religioase speciale sau întâlniri de rugăciune. Persoanele care au trăit personal evenimentele din 2001 sau care au pierdut persoane dragi în urma acestora, pot depune flori sau vizita monumentele comemorative.

Cel mai puternic simbol al evenimentelor care au avut loc la 11 septembrie 2001 sunt imaginile şi înregistrările video cu avioanele care intră în clădiri, cu turnurile gemene ale World Trade Center înghiţite de fum şi apoi prăbuşindu-se şi cu oameni căzând din clădiri. De asemenea, sunt adesea prezentate imagini realizate cu clădiri avariate şi cu rude care îi caută pe cei dragi în zilele şi săptămânile de după atentate. Drapelul Statelor Unite este adesea afişat în jurul imaginilor legate de evenimentele de la 11 septembrie 2001. Acest lucru are rolul de a le reaminti americanilor că ţara lor a rămas puternică în faţa atacurilor teroriste masive.

Atacurile de la 11 septembrie 2001 au sporit considerabil atenţia acordată securităţii naţionale în Statele Unite. Acest lucru a avut implicaţii uriaşe pentru politica naţională şi internaţională a Statelor Unite. Acest lucru este valabil în special pentru relaţiile dintre Statele Unite şi ţările islamice din Orientul Mijlociu.

Ziua patriotului (#PatriotDay) nu trebuie confundată cu Ziua patrioţilor (Patriot's Day sau Patriots Day), care comemorează bătăliile de la Lexington şi Concord din 1775, care au fost două dintre primele bătălii din Războiul Revoluţionar American.

Ziua fără ştiri este cea mai bună ...ştire



În ziua comemorării groaznicelor atentate, poate nu fără legătură cu aceasta, este şi ziua "No News Is Good News" când suntem îndemnaţi să luăm o pauză de la ştirile zilnice, adică să închidem televizorul şi radiourile, să ne deconectăm de la internet şi să renunţăm la ziare.

Prin urmare, cei care s-au săturat să audă doar ştiri despre dezastre, tragedii şi tot felul de nenorociri, pot scăpa de ele în ziua în care lipsa ştirilor este cea mai bună ştire (#NoNewsisGoodNewsDay), pentru că, nu-i aşa, lumea nu este atât de rea când nimeni nu ne spune cât de groaznice sunt lucrurile! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel