Data actualizării:
Data publicării:

Atacurile Hamas din Israel făcute cu 1.000 de luptători, pe calea aerului și terestru

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @frimufilms
FOTO: Freepik @frimufilms
Aproximativ 1.000 de luptători au fost angrenați în atacurile Hamas din Israel.

Gruparea palestiniană Hamas a mobilizat aproximativ o mie de luptători pentru a realiza atacurile sângeroase de sâmbătă, care au determinat autoritățile israeliene să decreteze stare de război, relatează Reuters, citând surse apropiate Hamas.

Unele dintre operațiunile sau antrenamentele efectuate de aceste unități au fost surprinse pe video-uri publicate de Hamas și aripa sa armată, Brigăzile Izz el-Deen al-Qassam. Alte înregistrări video ale operațiunii provin de la martori.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că trupele israeliene se confruntă cu combatanți Hamas în aproximativ șase puncte din jurul Fâșiei Gaza, mai mult de 48 de ore după lansarea asaltului în primele ore ale dimineții de sâmbătă, asalt care s-a realizat atât aerian, cât și terestru.

Unitatea de rachete

Potrivit sursei menționate, la începutul operațiunii, Hamas a declarat că a lansat 3.000 de rachete într-un prim atac.

Armata israeliană a afirmat că au fost trase 2.500 de rachete, înregistrând bombardamentul în jurul orei 6:30 dimineața (03:30 GMT).

Rachetele au fost destinate să provoace șoc și confuzie, oferind în același timp luptătorilor Hamas acoperire pentru a pătrunde prin gardurile fortificate care înconjoară Gaza și pentru a efectua operațiunea.

Unitatea de asalt aerian

Echipe de luptători pe planouri sau paragliding motorizat au zburat peste graniță și au securizat terenul pentru asaltul principal la sol.

Imaginile video publicate de Hamas au arătat unitatea, cu ecusoane cu numele Escadronului Air Force Falcon, într-o aparentă fază de antrenament pentru asalt.

Unii militanți au folosit paragliding-uri pentru o persoană, iar alții au folosit paragliding-uri pentru două persoane.

Aceștia au fost antrenați pentru a ateriza la o țintă cu arme pregătite. În înregistrări video de pe telefoane, s-a putut vedea momentul în care unitatea aeriană a atacat un festival în deșert din Israel. În unele înregistrări, luptătorii puteau fi văzuți în aer.

Unitatea de comando de elită 

Potrivit Reuters, unitatea de comando de elită, la nivel terestru, este formată din 400 de membri care a reușit să pătrundă prin gardurile fortificate din Gaza folosind explozibili pentru a crea breșe pentru a putea infiltra pe teritoriul israelian.

După ce unii dintre aceștia au trecut cu motocicletele, buldozerele au fost folosite pentru a lărgi găurile astfel încât echipele să poată intra pe teritoriul israelian în vehicule cu tracțiune integrală.

Comandanții au atacat primele linii de apărare israeliene, au luat cu asalt locurile de odihnă ale soldaților și au capturat baze și sediile operaționale ale operațiunii militare a Israelului din sudul Fâșiei Gaza, conform sursei.

De altfel, Hamas a publicat videoclipuri care arată luptătorii pătrunzând prin gardurile de securitate, cu lumină slabă, la răsăritul soarelui, fapt ce sugerează că s-a desfășurat în jurul aceleiași ore cu bombardamentul cu rachete.

Unitatea de drone

Dronele au fost folosite pentru supravegherea frontierei. În acest sens, Hamas a lansat un videoclip arătând ceea ce a descris ca fiind drone numite Zouari, afirmând că acestea au fost folosite pentru a pregăti terenul pentru infiltrare.

De asemenea, au publicat un videoclip cu militanți lansând dronele din Gaza.

Unitatea de informații

Această unitate a fost folosită pentru identificarea pozițiilor și mișcărilor soldaților israelieni și pentru monitorizarea sediilor lor. Sursa nu a furnizat detalii suplimentare despre această unitate.

Citește și: Adrian Zuckerman denunţă "un eşec politic" în Israel. Totul ar pleca de la retragerea SUA din Afghanistan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel