Data publicării:

Atacurile cu rachete rusești asupra orașelor ucrainene au ucis cinci persoane, au declarat oficialii - Reuters

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Unsplash
Foto cu rol ilustrativ: Unsplash
Sistemele de apărare antiaeriană au doborât 44 de rachete și drone din cele 64 lansate de Rusia.

Rusia a declanșat atacuri cu rachete și drone asupra Kievului și altor orașe ucrainene în timpul orei de vârf a dimineții de miercuri, ucigând cinci persoane, rănind mai mult de 30 de victime, deteriorând clădiri rezidențiale și infrastructură energetică, au declarat oficialii ucraineni. Patru persoane au fost ucise când detritusurile de la o rachetă au lovit un bloc rezidențial cu 18 etaje în districtul Golosiivskyi din sud-vestul Kievului, provocând un incendiu și spargerea unor geamuri, au declarat oficialii. O persoană a fost ucisă în Mykolayiv, în sud.

"Un alt atac masiv împotriva statului nostru. Șase regiuni au fost lovite de dușman. Toate serviciile noastre lucrează acum pentru a face față consecințelor acestui terorism", a declarat președintele Volodymyr Zelenskiy pe aplicația de mesagerie Telegram.


Sistemele de apărare antiaeriană au doborât 44 de rachete și drone din cele 64 lansate de Rusia în mai multe valuri, a declarat Valeriy Zaluzhnyi, comandantul forțelor armate ale Ucrainei.


Josep Borrell, șeful politicii externe al Uniunii Europene, aflat într-o vizită de două zile la Kiev pentru a sublinia susținerea UE pentru Ucraina, a postat o imagine pe platforma de socializare X de la un adăpost.

"Încep dimineața în adăpost, în timp ce alarmele de atac aerian sună în Kiev", a spus el.


Borrell discută cu oficialii ucraineni despre sprijinul militar și financiar al UE, precum și despre progresele Kievului în reforme în încercarea de a adera la blocul format din 27 de membri.


Oficialii orașului Kiev au declarat că cel puțin 19 persoane au fost rănite în diferite părți ale capitalei. Aproximativ 40 de mașini și un service auto au fost avariate. Pompierii au stins mai multe incendii.

„Rezistăm”


Detritusurile de la o rachetă rusă au deteriorat și mai multe linii de alimentare, determinând întreruperi de electricitate în anumite zone din Kiev.


DTEK, compania privată de energie a Ucrainei, a declarat că electricitatea a fost restabilită pentru aproape 30.000 de familii folosind capacități de rezervă, iar reparațiile la liniile de alimentare sunt în curs.


Atacul a deteriorat, de asemenea, două conducte de gaz în Mykolayiv, a spus gigantul energetic de stat Naftogaz.


Maksym Kozytskyi, guvernatorul regiunii vestice Lviv, a spus că un obiectiv industrial în orașul Drogobych a fost, de asemenea, lovit.


Oleh Synehubov, guvernatorul regiunii Kharkiv din nord-estul Ucrainei, a spus că rachetele rusești au lovit infrastructura non-rezidențială în orașul Kharkiv.


"Suntem bombardati, rezistăm. Aceasta nu este cea mai rea situație posibilă. Oamenii de pe linia frontului au cea mai rea situație, ei trebuie să respingă invadatorii. Cu siguranță vom supraviețui", a spus Vitalii Bachynskyi, 40 de ani, un lucrător IT, într-o stație de metrou din Kiev unde el, soția sa și cei doi copii s-au adăpostit. "Nu ne frânge deloc spiritul. Vom aștepta victoria."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel