Data publicării:

Atacuri cu rachete asupra oraşului ucrainean Lviv. Mai multe persoane au fost rănite

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Ruşii au lansat noi atacuri cu rachete noaptea trecută, de data asta asupra oraşului Lviv, din vestul ţării. 

Armata rusă a atacat, noaptea trecută, oraşul vest-ucrainean Lviv, fragmente din rachetele doborâte deteriorând clădiri rezidenţiale şi provocând incendii - a anunţat, marţi dimineaţă, şeful Administraţiei Militare Regionale Lviv, Maksim Koziţki. Potrvit acestuia, au fost avariate case şi în Suhovolia şi Stavceani, localităţi din raionul Lviv.

Patru persoane au fost rănite în urma bombardamentelor. Koziţki a precizat că fragmente din rachetele doborâte au căzut pe blocuri de locuinţe de pe străzile Paton şi Kahovka, provocând un incendiu şi mai multe distrugeri. Au fost mici incendii şi în alte zone ale oraşului, dar acestea au fost stinse rapid de către pompieri. Într-unul dintre hipermarketurile din Lviv, tavanul s-a prăbuşit din cauza căderii resturilor de rachetă. De asemenea, au fost avariate mai multe vehicule aflate în apropiere.

În localitatea periferică Stavceani, 10 case au fost avariate şi mai multe persoane au fost rănite. În Suhovolia, de asemenea, au fost avariate câteva locuinţe, însă nu au fost raportate victime. Primarul oraşului Lviv, Andri Sadovi, a transmis că o rachetă rusească a căzut în curtea unei grădiniţe. Acesta a remarcat că, din fericire, nu au fost înregistrate victime. "Din păcate, sunt multe pagube. O rachetă a căzut în curtea unei grădiniţe. Peste 100 de locuinţe au fost avariate, peste 500 de ferestre au fost sparte, o grădiniţă a fost distrusă, iar patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale" - a declarat Sadovi.

Amintim că, în nopatea de luni spre marţi, alertele de raid aerian au sunat în majoritatea regiunilor ucrainene. Forţele Aeriene ale Ucrainei au avertizat că ruşii au lansat rachete de croazieră din bombardiere strategice Tu-95MS, din zona Mării Caspice. Ulterior, armata ucraineană a transmis că ruşii au lansat rachete şi din Millerovo (regiunea rusă Rostov, n.r.), din aeronave Tu-22 M3. Explozii au fost raportate în mai multe oraşe ucrainene, în special în Lviv, Luţk, Hmelniţki, Dnipro, Zaporijjia, precum şi în Sloviansk şi Kramatorsk (regiunea Doneţk), scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel