Atacuri armate lângă Tel Aviv: Cel puţin cinci morţi - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cel puţin cinci persoane au fost ucise marţi în atacuri armate la periferia metropolei Tel Aviv din Israel, au anunţat serviciile de salvare, potrivit AFP.

Poliţia a precizat că l-a ucis pe atacator, fără a-i dezvălui identitatea. Este al treilea atac din Israel într-o săptămână. 'Din păcate, am constatat moartea a cinci persoane', a declarat, pentru postul de televiziune Kan, Elie Bin, director al Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii.

Un bărbat circula cu o maşină şi deschidea focul asupra trecătorilor

În cursul serii, locuitori din Bnei Brak, localitate ultraortodoxă la periferia Tel-Aviv-ului, apoi din localitatea învecinată Ramat Gan au spus că un bărbat circula cu o maşină şi deschidea focul asupra trecătorilor.

Poliţia israeliană a confirmat atacurile şi a precizat ulterior că atacatorul a fost ucis de forţele de ordine. Atacul nu a fost revendicat deocamdată. Potrivit unor media israeliene, serviciile de securitate israeliene sunt de părere că atacatorul este un palestinian din Cisiordania ocupată, relatează Reuters.

Video

Berlinul avertizează împotriva unei 'spirale a violenţei'

Germania a avertizat marţi împotriva unei 'spirale a violenţei' după atacurile armate care au făcut cel puţin cinci morţi la periferia metropolei israeliene Tel Aviv, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, scrie AFP.

'Toţi cei care au responsabilităţi şi influenţă trebuie să condamne clar aceste acte de violenţă pentru a evita o nouă escaladare a violenţei', a precizat un purtător de cuvânt al ministerului german, citat în comunicatul de presă, îndemnând la 'evitarea unei spirale a violenţei în perioada sărbătorilor care urmează pentru evrei, musulmani şi creştini'.

Poliţia a afirmat că l-a împuşcat pe agresor fără a-i dezvălui identitatea. Acesta a fost al treilea atac în Israel într-o săptămână.

'Nimic nu poate justifica teroarea'

'Ca şi atacurile de la Beer Sheva şi Hadera, atacul (de marţi) este şocant prin brutalitate şi sânge rece', potrivit guvernului german care a condamnat cu 'cea mai mare fermitate acest val de atentate din Israel'. 'Nimic nu poate justifica teroarea', a subliniat executivul de la Berlin, citat de AFP, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel