Data actualizării:
Data publicării:

Atacul Rusiei asupra oraşului Cernigău, bilanţ tragic. 7 morţi, peste 100 de răniţi

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Ruşii au atacat sâmbătă dimineaţă oraşul Cernigău, din nordul Ucrainei. 

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte 110 au fost rănite în bombardamentul rus ce a lovit sâmbătă dimineaţa centrul oraşului Cernigău, în nordul Ucrainei, potrivit unui nou bilanţ comunicat de primarul interimar al oraşului, informează AFP.

"O sută şaptesprezece persoane au fost lovite în atacul terorist din centrul oraşului Cernihiv (Cernigău). Şapte dintre ele au decedat", a anunţat pe Telegram Oleksandr Lomako.

Bombardamentul a luat prin surprindere populaţia acestui oraş, care în ultimele luni nu a fost vizat de atacuri la scară mare, după ce fusese încercuit o scurtă perioadă de forţele ruse la începutul invaziei, în februarie 2022.

Acest bombardament a avut loc după o serie de succese militare revendicate săptămâna aceasta de Kiev şi în condiţiile în care SUA au aprobat vineri livrarea de către Danemarca şi Olanda de avioane de luptă F-16 Kievului.

El a avut de asemenea loc în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se află în vizită în Suedia, ţară aliată Kievului care vrea să adere la NATO în pofida opoziţiei vehemente din partea Moscovei, scrie Agerpres. 

ONU denunţă "un atac odios"

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a denunţat sâmbătă un nou atac rus odios care a vizat civili în centrul oraşului Cernigău (Cerhihiv), în nordul Ucrainei, atac ce a făcut cel puţin şapte morţi şi 110 răniţi, potrivit autorităţilor locale, informează AFP.

"Este odios să ataci piaţa principală a unui mare oraş, dimineaţa, în timp ce oamenii se plimbă, unii ducându-se la biserică pentru a celebra o sărbătoare religioasă", a denunţat într-un comunicat coordonatoarea umanitară a ONU în Ucraina, Denise Brown.

"Condamn această schemă repetată de bombardamente ruse asupra unor zone populate din Ucraina, (bombardamente) ce cauzează morţi, distrugeri masive şi nevoi umanitare tot mai mari", a subliniat responsabila ONU.

"Aceasta trebuie să se oprească", a mai cerut Denise Brown, la câteva ore după acest atac sângeros asupra oraşului Cernigău, în nordul Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel