Atacul asupra Kievului, un avertisment? Putin promite o ripostă severă dacă Ucraina atacă Rusia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Atacul asupra Kievului, un avertisment? Putin promite o ripostă severă dacă Ucraina atacă Rusia / Foto: Kremlin.ru
Atacul asupra Kievului, un avertisment? Putin promite o ripostă severă dacă Ucraina atacă Rusia / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin promite o ripostă severă dacă Ucraina va ataca Rusia, după atacul asupra Kievului.

Vladimir Putin promite riposte severe în cazul unor noi atacuri ucrainene contra Rusiei, transmite Agerpres. Amenințarea preşedintelui rus vine la două zile după distrugerea parţială a podului Crimeii, infrastructură strategică şi simbol al anexării peninsulei omonime de către Rusia, transmit Reuters şi AFP.

Dacă tentativele de atentate teroriste asupra teritoriului nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi severe şi amploarea lor va corespunde nivelului ameninţărilor respective. Nimeni nu trebuie să aibă nici cel mai mic dubiu, a spus liderul rus în deschiderea unei reuniuni televizate a Consiliului de Securitate Naţională al Federaţiei Ruse.

Putin recunoaște că acum se răzbună



El a indicat că Rusia a lansat o campanie masivă de bombardamente asupra Ucrainei în replică la atacul terorist care a avariat podul Crimeii.

Anterior, Kremlinul declarase că exploziile care au zguduit luni Kievul fac parte din ceea ce Rusia numeşte operaţiune militară specială.

Totul se întâmplă în cadrul operaţiunii militare speciale, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, unei întrebări legate de exploziile din Kiev şi din alte oraşe ucrainene.

Orașele bombardate de ruși



Bombardamente ruse de o amploare fără precedent în ultimele luni au lovit Ucraina luni dimineaţa. Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, zeci de rachete lansate de forţele ruse au lovit capitala Kiev şi regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Și Medvedev amenință după explozia de pe Podul Crimeei

Dmitri Medvedev, şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, lansează amenințări, după explozia de pe Podul Crimeei, scrie Interfax.

"Dirijorul și autorul crimei este statul eșuat al Ucrainei. Acesta este un act terorist și un sabotaj comis de regimul criminal de la Kiev. Nu există nicio îndoială că Ucraina este implicată în acest lucru și nu a existat niciodată", a spus Medvedev într-un interviu cu jurnalista Nadana Friedrichson, care a fost publicat pe canalul său Telegram.

"Toate rapoartele și concluziile au fost făcute. Răspunsul Rusiei la această crimă nu poate fi decât distrugerea directă a teroriștilor. După cum este obișnuit în lume. Aceasta este ceea ce așteaptă cetățenii Rusiei", a spus Medvedev.

Ce spune Medvedev despre mobilizarea lui Putin

Medvedev a comentat, de asemenea, cursul mobilizării parțiale care are loc în Rusia.

"Mobilizarea are loc așa cum poate avea loc într-o țară în care nu s-a întâmplat de mai bine de optzeci de ani. Există patriotism adevărat, există emoții umane", a spus Medvedev.

Totodată, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei a afirmat că "principalul este că țara s-a unit pentru a ne proteja poporul și Patria. Și aceasta este garanția victoriei noastre necondiționate". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel