Data actualizării:
Data publicării:

Atacatorul din Bruxelles a fost ucis de poliție, într-o cafenea. Era din Tunisia, avea 45 de ani și era cunoscut de poliție

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran/ sudinfo.be
Captură de ecran/ sudinfo.be
Un bărbat tunisian, suspectat că a ucis, prin împușcare, doi suedezi, în Bruxelles, a fost împușcat de poliție într-o cafenea. 

Luni seară, bărbatul a ucis doi suedezi, suporteri de fotbal, în Bruxelles, cu o pușcă automată. El a spus că este membru ISIS și a motivat cumva gestul său de uciderea unui copil de 6 an, palestinian, în Chicago. 

Citește aici mai mult: Atac terorist în Bruxelles. Doi morți. Suspectul a folosit o pușcă automată și a strigat ”Allahu akbar” VIDEO/ Crima, legată de uciderea copilului de 6 ani din Chicago?

Acum, Reuters scrie că bărbatul a fost ucis prin împușcare, confirmându-se informația pe surse transmisă de televiziunile belgiene. El a fost surprins într-o cafenea, la câteva ore după atac. 

Bărbatul de 45 de ani s-a identificat ca membru al Statului Islamic și și-a revendicat responsabilitatea într-un videoclip postat online. Se pare că, în urma atacului, dincolo de cei doi suporteri morți, a mai fost un altul, tot suedez, rănit. De altfel, atacatorul spunea că a ucis trei oameni.

”Acesta este un moment pentru mai multă securitate, nu putem fi naivi”, spune prim-ministrul suedez, Ulf Kristersson, într-o conferință de presă la Stockholm, cerând controale mai stricte la frontieră în Europa. 

Amintim că în august, Suedia și-a ridicat alerta de terorism la al doilea cel mai înalt nivel și a avertizat cu privire la o creștere a amenințărilor împotriva suedezilor în țară și în străinătate, după incendierile Coranului i-au indignat pe musulmani și au declanșat amenințări din partea jihadiștilor.

Atacatorul a spus că a ucis suedezi pentru a-i răzbuna pe musulmani. Atacul de la Bruxelles a avut loc la doar câteva zile după ce un profesor a fost înjunghiat mortal în nordul Franței, într-un atac pe care președintele Emmanuel Macron l-a condamnat drept ”terorism islamic barbar”. "Toate statele europene sunt vulnerabile”, a spus Macron marți. 

Abdesalem Al Guilani a cerut azil fără succes în Belgia în 2019, locuia ilegal în țară și era cunoscut poliției belgiene în legătură cu traficul de persoane, a declarat ministrul Justiției, Vincent Van Quickenborne.

Belgia a găzduit Suedia într-un meci de calificare la Euro 2024. Meciul a fost suspendat la pauză, în urma atacului armat. Autoritățile au avertizat publicul să fie extrem de vigilent și să evite călătoriile inutile. Comisia Europeană, cu sediul la Bruxelles, a îndemnat personalul să lucreze de acasă. Unele școli au fost închise. Belgia a fost ținta mai multor atacuri islamiste în ultimii ani, cel mai mortal fiind atacul din 2016 asupra aeroportului din Bruxelles și a metroului orașului, în care au murit 32 de persoane. Totodată, unii dintre bărbații înarmați islamiști care au vizat Parisul într-un atac din 2015, care a ucis 130 de persoane, erau belgieni sau locuiau la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel