Teroristul care a comis atacul armat de la Tel Aviv, eliminat de serviciile de securitate israeliene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Serviciul de securitate internă israelian Shin Bet a anunţat vineri dimineaţă eliminarea autorului atacului sângeros comis joi seara în centrul Tel Aviv-ului, după circa nouă ore de căutări intense în care au fost implicaţi sute de membri ai forţelor de securitate, relatează AFP şi DPA.

Un atacator a deschis focul asupra clienţilor dintr-un bar de pe strada aglomerată Dizengoff, a spus poliţia. Presa locală a relatat că cele mai multe dintre victime sunt tineri de 27 şi 28 de ani.

'Teroristul care a comis atacul armat ieri seară la Tel Aviv a fost localizat şi neutralizat'

'Teroristul care a comis atacul armat ieri seară la Tel Aviv a fost localizat şi neutralizat', au indicat vineri dimineaţă responsabili din domeniul securităţii, precizând că acesta este un palestinian din Cisiordania, care a fost ucis în apropiere de o moschee din cartierul Jaffa.

'După o noapte dificilă şi după ore prelungite de muncă din partea poliţiei israeliene, serviciului de securitate internă şi armatei, am reuşit în această dimineaţă (...) să strângem laţul în jurul teroristului, care a fost ucis într-un schimb de focuri', a declarat într-un comunicat comisarul şef al poliţiei israeliene, Yaacov Shabtai, precizând că niciun ofiţer nu a fost rănit în cursul eliminării teroristului.

Cel puţin 2 morţi şi 10 răniţi joi seara în plin centrul Tel Aviv-ului

Serviciile de securitate nu au dezvăluit identitatea autorului acestui atac, soldat cu cel puţin doi morţi şi 10 răniţi joi seara în plin centrul Tel Aviv-ului, dar potrivit media israeliene numele său este Raed Hazem, un palestinian de 28 de ani, originar din sectorul Jenin, din nordul Cisiordaniei.

Săptămâna trecută, armata israeliană a efectuat o serie de raiduri în respectivul sector de unde este originar autorul altui atac sângeros soldat cu moartea a cinci persoane, între care doi ucraineni şi un poliţist arab israelian, la Bnei Brak, un oraş evreiesc ultraortodox, situat la periferia Tel Aviv-ului.

Trei combatanţi din Jihadul Islamic, a doua mişcare islamistă armată palestiniană după Hamas, au fost ucişi în schimburile de focuri legate de aceste raiduri.

Joi seara, Jihadul Islamic 'salutase' atacul de la Tel Aviv. În ultimele două săptămâni, 11 persoane au fost ucise într-o serie de atacuri în Israel. În două dintre cele trei atacuri, atacatorii au fost arabi israelieni cu legături cu Statul Islamic. Într-un al treilea atac, în urmă cu o săptămână, atacatorul a fost un palestinian.

Israelul se teme de noi acte de violenţă care ar putea fi comise în timpul postului musulman din luna Ramadanului, care a început sâmbăta trecută. Aceste noi atacuri au marcat cea mai sângeroasă săptămână din Israel din ultimii 16 ani, notează DPA, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel