Data actualizării:
Data publicării:

Atacatorul de la liceul din Franța a jurat credință statului islamic

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Tânărul care l-a ucis pe profesorul din Franța a jurat credință statului islamic.

Tânărul de 20 de ani, care vineri, 13 octombrie, l-a înjunghiat mortal un profesor de liceu în Arras și a rănit alți trei oameni, a jurat credință statului islamic, a declarat procurorul antiterorist francez Jean-Francois Ricard, relatează Reuters.

Potrivit sursei, Richard a mai spus că a solicitat deschiderea unei investigații judiciare împotriva a trei persoane, inclusiv a principalului suspect cunoscut sub numele de Mohammed M., pentru infracțiuni legate de terorism.

Mohammed M., fratele său în vârstă de 16 ani și un văr tânăr, vor apărea în fața unui judecător antiterorism, a declarat Ricard, adăugând că a solicitat arestarea lui Mohammed M. și a fratelui său.

”Muhammad M. a exprimat ura sa față de Franța într-un mesaj audio prin care a jurat credință Statului Islamic”, a afirmat el.

După atacul din orașul Arras, ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că Franța se află în starea sa maximă de alertă și că atacul are legătură cu evenimentele din Orientul Mijlociu, unde Israel desfășoară o ofensivă militară pentru a elimina luptătorii Hamas, după ce militanții au ucis 1.300 de oameni într-un atac în orașele israeliene săptămâna trecută.

Luni dimineață, liceul din Arras, în care nu se țineau cursuri, dar elevii și ceilalți profesorii aduceau un omagiu profesorului asasinat, a fost evacuat în urma unei alerte cu bombă.

Citește și: Atacatorul din Bruxelles a fost ucis de poliție, într-o cafenea. Era din Tunisia, avea 45 de ani și era cunoscut de poliție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel