Data actualizării:
Data publicării:

Atac ucrainean masiv în Rusia. Update: 14 morți, inclusiv 2 copii și peste 100 de răniți. Kremlinul cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU - Reuters / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură Twitter
Foto: Captură Twitter
Forțele ucrainene au răspuns atacurilor ruse din ultima vreme și au atacat orașul Belgorod.

Update

Rusia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU după atacurile aeriene de sâmbătă asupra orașului Belgorod, aproape de granița cu Ucraina, a declarat agenția de știri RIA, care a citat pe purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că 14 persoane, inclusiv doi copii, au fost ucise şi 108 au fost rănite în atacuri „nediscriminatorii” ucrainene, care ar fi inclus bombe cu dispersie asupra capitalei provinciei.

„Atacul terorist de la Belgorod va face obiectul unor proceduri în cadrul Consiliului de Securitate al ONU – Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate”, a spus ea.

Știrea inițială

Doi copii au fost uciși și mai multe persoane au fost rănite în urma unui atac ucrainean în centrul capitalei provinciei ruse Belgorod, a declarat sâmbătă guvernatorul regional Vyacheslav Gladkov, citat de Reuters.

Potrivit acestuia, atacul a avut loc într-o zonă rezidențială.

Anterior, ieri, guvernatorul din Belgorod a precizat că unitățile antiaeriene au doborât „mai multe” ținte aeropurtate în sudul regiunii Belgorod și o persoană a fost ucisă și una rănită în incidente.

„Peste Belgorod și regiunea Belgorod, sistemele noastre antiaeriene au doborât mai multe ținte aeropurtate în timp ce se apropiau de oraș”, a declarat guvernatorul, Vyacheslav Gladkov, pe Telegram. „Conform informațiilor preliminare, există un mort și unul rănit”, a adăugat, ieri, acesta.

Știre în curs de actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel