Atac terorist la ambasada Cubei din Washington
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: X newslink7
Foto: X newslink7
Ambasada Cubei a fost lovită de un atac terorist cu cocteiluri Molotov.

Ambasada Cubei la Washington a fost lovită duminică seară de două cocteiluri Molotov, a anunţat şeful diplomaţiei cubaneze, calificând incidentul drept "atac terorist".

"Ambasada Cubei în SUA a fost ţinta unui atac terorist comis de un individ care a aruncat două cocteiluri Molotov", a declarat Bruno Rodriguez într-un mesaj publicat pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

"Personalul (ambasadei) nu a suferit niciun prejudiciu", a adăugat el.

Este vorba despre al doilea atac împotriva misiunii cubaneze la Washington în ultimii ani. Un bărbat a deschis focul asupra clădirii în aprilie 2020, fără a răni pe nimeni.

Atacul de duminică seară de la Washington a avut loc la câteva ore după întoarcerea la Havana a preşedintelui cubanez Miguel Diaz-Canel, care a călătorit la New York pentru a participa la lucrările Adunării generale a ONU.

La New York, cubanezi care locuiesc în SUA au manifestat împotriva prezenţei preşedintelui cubanez la ONU, potrivit unor postări şi clipuri video distribuite pe reţelele de socializare.

"Grupurile anti-Cuba recurg la terorism când cred că pot profita de impunitate, fapt împotriva căruia Cuba a avertizat în mai multe rânduri autorităţile americane", a adăugat Bruno Rodriguez după atacul de duminică.

În aprilie 2020, ministrul cubanez al afacerilor externe a convocat-o pe însărcinata cu afaceri americană la Havana, Mara Tekach, pentru a-i prezenta un "protest energic" după "agresiunea teroristă" împotriva ambasadei sale.

Acest tir cu armă de foc a lăsat urme de gloanţe pe zidurile exterioare şi a spart mai multe geamuri, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?