ATAC TERORIST FRANȚA CHARLIE HEBDO. Caricaturile morții fac înconjurul lumii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Fundamentaliștii islamici din Franța au intrat în forță și au tras în redacția revistei de satiră Charlie Hebdo și au început să tragă cu mitralierele în cine au apucat. Au omorât 12 oameni, au rănit opt. Toți cei patru caricaturiști ai revistei sunt morți. 

Caricaturi în care a fost satirizat islamul ar fi fost motivul ce a dus la amenințări la adresa caricaturiștilor și, într-un final, motivul celui mai sângeros atentat din Franța, din ultimii 40 de ani. 

Acum, caricaturile ce apăreau în revista săptămânală Charlie Hebdo, fac înconjurul lumii, prin afișarea lor în marile publicații internaționale, fie pentru a ilustra știrea, fie pentru a explica atacul terorist, dar și pe Twitter. 

Publicațiile scriu în masă despre atacul cu bombă cu benzină asupra redacției Charlie Hebdo din 2011, când a scos o ediție specială de primăvară numită "Sharia Hebdo", în care au apărut caricaturi cu profetul Mohamed, care-i amenința pe cei care nu râd cu 100 de lovituri de bici. În această categorie intră și Bloomberg

"Satira și islamul nu stau bine unul lângă altul, mai ales dacă este reprezentat vizual profetul Mohamed", scrie The Guardian

International Business Times este una din publicațiile ce a arătat caricaturile ce au dus la moartea a 12 persoane. 

Site-urile internaționale publică, în principal, ultima imagine postată pe Twitter de către Charlie Hebdo, chiar miercuri. 

(w670)

Imaginea a fost publicată de NBC NEWS, National Post

Și Business Insider a publicat trei caricaturi din revista Charlie Hebdo. Prima caricatură este coperta numărului ce a dus la atacul din 2011, de când durează amenințările asupra jurnaliștilor. Aceleași imagini apar și în Inquisitr.

În schimb, New York Times, Reuters, Washington Post, the Associated Press și Wall Street Journal au ales să se protejeze și să nu publice caricaturile ce au adus moartea a 12 persoane. Publicațiile menționate au preferat să descrie imaginile, fără a le publica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel