Atac terorist Charlie Hebdo, revendicat de ISIS - DPA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un cleric, citat de agenția DPA, a revendicat în numele Statului Islamic în Irak și Siria (ISIS) atacul armat asupra redacției Charlie Hebdo din Paris și a avertizat că vor uruma multe astfel de masacre. Declarația contrastează cu mărturiile martorilor, care susțin că cei doi agresori au spus că sunt parte a Al Qaida. 

Totodată, informații publicate de New York Times spun că unul dintre frații Kouachi s-au antrenat cu celula Al Qaida din Yemen. 

Șoferul mașinii furate de suspecții de terorism după atac a povestit, citat de Le Figaro. "Erau în ținută paramilitară, dar fără cagule, nu s-au grabit absolut deloc și mi-au spus că fac parte din Al Qaida Yemen. Au luat mașina, dar nu mi-au făcut nimic".

"Am început cu operațiunea din Franța, pe care o revendicăm. Mâine se va întâmpla în Marea Britanie, America și în alte țări", a afirmat Abu Saad al-Ansari, într-o predică în orașul irakian Mosul, controlat de Statul Islamic, notează Agerpres.

"Acesta este un mesaj pentru toate țările care participă la coaliția care a ucis membri ai Statului Islamic", a adăugat el.

Cotidianul american NYT a publicat joi mărturia unei fete care muncea ca stagiar la revista Charlie Hebdo. Aceasta a declarat că s-a întâlnit cu cei doi agresori când aceștia părăseau locul masacrului, iar aceștia i-au spus că nu ucid femei, cerându-i să citească Coranul și să se convertească la Islam.

La momentul transmiterii acestei informații de către agenția germană DPA, doi bărbați înarmați rețin un ostatic într-o tipografie dintr-o comună aflată la Nord-Est de Paris.

Atac terorist Charlie Hebdo: A doua zi de vânătoare a fraților Kourachi - LiveText

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel