Atac terorist. 15 morți, inclusiv străini
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursă:www.mondonews.ro
Sursă:www.mondonews.ro
Cel puţin 15 persoane au fost ucise în atacul comis de un comando de islamişti radicali somalezi al-Shabaab într-un complex din Nairobi format dintr-un hotel, restaurante şi clădiri de birouri, au declarat doi responsabili din poliţia kenyană cu condiţia anonimatului, transmit France Presse şi dpa.

"Avem 15 morţi în acest moment, inclusiv străini", a declarat primul responsabil, o cifră confirmată de a doua sursă din poliţie care reaminteşte că operaţiunea forţelor de securitate este "încă în desfăşurare" şi că poliţia nu a reuşit încă să acceseze anumite zone ale complexului.

Printre altele, autorităţile au declarat pentru agenţia DPA că obiectivul atacului lansat marţi de militanţii al-Shabaab într-un complex hotelier de lux din capitala Kenyei Nairobi a fost o conferinţă organizată şi la care urmau să participe americani. Gruparea teroristă al-Shabaab şi-a asumat responsabilitatea pentru asaltul început în jurul orei 15.00 (12.00 GMT) cu un atentat sinucigaş cu bombă în foaierul hotelului şi un atac asupra unei bănci situate în complex, care include de asemenea magazine şi restaurante.

Ținta inițiațială a atacului

Potrivit ofiţerului de la Unitatea antiteroristă de poliţie (ATPU) Mawira Mungania, ţinta iniţială a atacului a fost o conferinţă la Hotelul Dusit, de obicei frecventat de străini. Cu toate acestea, locul conferinţei a fost schimbat în ultimul moment, a spus Mungania, adăugând că atunci când atacatorii nu au reuşit să obţină acces în hotel, ei au luat cu asalt clădirea adiacentă.

Printre altele, potrivit unui responsabil din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite, un american a fost ucis în atacul comis de comandoul de islamişti somalezi în complexul din Nairobi alcătuit dintr-un hotel, restaurante şi clădiri de birouri. Gruparea teroristă al-Shabaab din Somalia, având legături cu Al-Qaida şi aflată în spatele atacului asupra centrului comercial Westgate soldat cu 67 de morţi în 2013, a revendicat foarte repede atacul de marţi.

Vezi și: Cristinel Toader, în genunchi în fața lui Negulescu: Mi-a zis că nu mă va ierta

DNA Ploiești, document EXPLOZIV. Probe din dosar, trimise lui Coldea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel