Data publicării:

Atac într-o biserică din Spania. Sunt mai multe victime

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
O persoană a murit, iar mai multe au fost rănite în urma unui atac cu un cuţit într-o biserică din Spania. 

Un paracliser a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite, inclusiv un preot, într-un atac cu armă albă miercuri seara la o biserică din Algeciras, în sudul Spaniei, informează AFP.

Atacul cu armă albă a avut loc cu "puţin înainte de ora 20:00" în biserica San Isidro din Algeciras, a spus Ministerul de Interne, şi nu în cea din San Lorenzo, aşa cum indicase iniţial din greşeală.

O persoană a fost ucisă în afara bisericii şi una a fost rănită în interiorul ei, conform autorităţilor spaniole.

O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru AFP că persoana ucisă era un paracliser, iar un preot se numără printre răniţi.

Potrivit acestei surse, atacatorul purta o jillaba (haină lungă, lejeră, cu mâneci lungi, purtată în regiunea Maghreb din Africa de Nord) şi a "a ţipat ceva" în momentul atacului.

Presa locală, pe baza mărturiilor, indică faptul că atacatorul era înarmat cu o macetă. Reuters menţionează o sabie de samurai.

"Faptele sunt analizate şi investigate. Nu se poate stabili pentru moment natura atacului", a comunicat Ministerul spaniol de Interne.

Ancheta va fi condusă de un magistrat al Audienţei Naţionale, instanţă responsabilă în special de cazurile de terorism, a precizat procuratura, fără a oferi alte detalii, scrie Agerpres. 

Atac similar şi într-un tren din Germania 

Două persoane au fost ucise şi cinci rănite într-un atac cu cuţitul comis miercuri într-un tren în nordul Germaniei, au anunţat surse din poliţie şi un ministru de interne regional, relatează agenţiile DPA şi EFE.

Trenul regional plecase dinspre Kiel către Hamburg, iar cu puţin timp înainte de sosirea în gara Brokstedt, în landul Schleswig Holstein, atacatorul s-a năpustit cu cuţitul asupra unor pasageri, ucigând două persoane şi rănind alte cinci.

Atacatorul a fost imobilizat şi arestat în gara Brokstedt. Autorităţile germane nu au oferit informaţii despre el, dar potrivit săptămânalului Focus este vorba despre un sirian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel