Atac în Rusia, la 170 de kilometri de granița cu Ucraina. A fost decretată stare de urgență, după ce o dronă ar fi lovit un bloc / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Pe fondul informațiilor despre lupte care se poartă în regiunile Donețk și Zaporojie, Rusia a atacat Kievul din cauza unei presupuse lovituri cu drone asupra unui oraș rusesc.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit despre o lovitură cu drone asupra orașului rus Voronej, conform Sky News.

Potrivit acestuia, Kremlinul consideră incidentul „ca un atac al Kievului asupra infrastructurii civile a Federației Ruse”.

„Detaliile incidentului sunt clarificate, serviciile speciale lucrează”, a spus el.

Kievul nu și-a revendicat responsabilitatea pentru presupusul incident, iar autoritățile ucrainene au negat, în general, orice rol în astfel de atacuri.

Rusia a fost acuzată că a desfășurat în mod repetat atacuri împotriva civililor și infrastructurii din Ucraina și că a organizat așa-numitele atacuri sub steag fals, pentru a avea apoi motiv să atace Ucraina.

A fost decretată starea de urgență

Guvernatorul regional din Voronej, Alexander Gusev, a decretat starea de urgență, după presupusul atac asupra unui bloc de locuințe.

Trei persoane au fost „ușor” rănite de sticla spartă, dar nu au avut nevoie de tratament la spital.

„A fost o explozie violentă. Am țipat și [instalatorul] care îmi repara canalizarea a văzut o dronă“, a spus un martor.

Comisia de investigație de stat a Rusiei a declarat că a deschis un dosar penal împotriva „persoanelor care acționează în interesul conducerii politico-militare a Ucrainei”.

Nu a existat nicio reacție oficială din partea Ucrainei, care nu comentează presupusele operațiuni militare pe teritoriul Rusiei.

Imaginile nu au fost verificate.

Între timp, Ucraina asediază Bahmutul

Ucraina „perfectează atacuri” în orașul Bahmut, avansând 1,2 kilometri, potrivit unui purtător de cuvânt al comandamentului militar de est al Ucrainei.

„Am profitat de măsurile de rotație ale inamicului și de faptul că unitățile care au intrat nu cunosc pe deplin zona și nu au reușit să efectueze recunoașterea și coordonarea corespunzătoare”, a spus Serhiy Cherevaty.

Moscova a folosit renumitul său grup de mercenari Wagner pentru a cuceri aproape tot orașul, dar de atunci i-a înlocuit pe oamenii lui Prigojin cu trupe care să mențină orașul sub controlul Federației Ruse.

Ucraina a lansat contraatacuri din zone pe care încă le mai deține, în vestul orașului.

Aceasta nu este singura zonă în care Ucraina lansează atacuri, potrivit ministerului rus al Apărării. Se pare că ucrainenii au mai lansat atacuri în zona de sud, în regiunea Zaporojie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel