Atac în masă la o petrecere de Halloween din SUA. Mai multe persoane, inclusiv copii, au fost împușcate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Mai mulți copii, printre care unul de doar 3 ani, au fost răniți într-un atac în masă în Chicago.

Cel puțin 14 persoane au fost rănite, inclusiv mai mulți copii, într-un atac în masă în West Side din Chicago, în noaptea de Halloween. Departamentul de Poliție din Chicago a confirmat pentru Fox News că atacul a avut loc în zona South California Avenue și West Polk Street.

Poliția a declarat într-o conferință de presă că printre cei răniți se numără un copil de 3 ani, unul de 11 ani și un altul de 13 ani. Poliția a spus că restul victimelor atacului erau adulți. Pe lângă victimele rănite în timpul împușcăturilor, autoritățile au spus că o persoană a fost lovită și de o mașină.

Comisarul de poliție din Chicago, David Brown, a spus că imaginile de pe camerele video au arătat cel puțin o mașină și că ei cred că doi atacatori au deschis focul asupra unei mulțimi care era într-o intersecție și sărbătorea Halloween-ul.

Poliția a spus că atacul a durat doar 3 secunde și trăgătorii au tras la întâmplare în mulțime. Brown a spus că niciun suspect nu a fost arestat, iar motivul atacului nu este clar. Până acum, poliția a declarat că nu au fost raportate decese în urma atacului. Poliția a mai adăugat că victimele se aflau în „diverse condiții”.

Un bărbat a spus că a încercat să ajute oamenii răniți, dar nu au fost suficiente ambulanțe la fața locului pentru a prelua un copil rănit.

„Am luat o altă fată, o fetiță, de vreo 13 ani, și am adus-o la acea ambulanță”, a povestit acesta. „Dar șoferul de ambulanță a spus: Nu, nu o putem prelua pentru că sunt oameni răniți mai grav”, a spus el, potrivit Fox News.

Doliu național în Coreea de Sud, după tragedia de Halloween în care au murit 151 de oameni. Reacții la nivel internațional

În Coreea de Sud a fost declarat doliu național, după ce 151 de oameni și-au pierdut viața într-o busculadă la petrecerea de Halloween.

Autorităţile metropolitane din Seul a anunţat că au primit sesizări privind dispariţia a 355 de persoane în urma busculadei sângeroase din timpul petrecerii de Halloween din districtul Itaewon. Cel puţin 151 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 82 au fost rănite în urma unei busculade în cartierul de divertisment, produsă sâmbătă noaptea pe o stradă îngustă, supraaglomerată, unde o mulţime uriaşă de oameni veniseră pentru a sărbători Halloween-ul, potrivit Serviciului Pompieri.

Autorităţile districtuale au anunţat că primesc în continuare sesizări despre persoane dispărute, pe fondul tragediei de Halloween şi că transmit Poliţiei aceste sesizări. Aproximativ 60 de membri ai personalului administraţiei locale au fost repartizaţi în aproximativ 50 de spitale pentru a susţine familiile îndoliate ale victimelor, conform Rador (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel