ATAC în Anglia, șase morți. Atacatorul avea 22 de ani și spunea că viața lui nu înseamnă nimic. A ucis și o fetiță de doar 3 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură sky news/ atac Anglia
foto captură sky news/ atac Anglia
Ultimă oră! Un atac a avut loc în Anglia, în urmă cu scurt timp. 

UPDATE: 

Sunt ȘASE MORȚI. Cea mai tânără victimă e o fetiță de 3 ani. Ea a fost ucisă alături de o femeie de 43 de ani. Atacatorul este un tânăr de doar 22 de ani, Jake Davison, conform poliției. Se pare că tânărul avea permis de port armă. Totul a început ca un conflict domestic între Jake și o femeie, de 51 de ani, care locuia în Keyham, ea fiind prima ucisă. Apoi, băiatul de 22 de ani a ieșit în stradă, unde a atacat și alte persoane, bilanțul tragic ajungând la șase morți, dar și răniți. În afară de victimele anterior amintite, au mai fost ucise: un bărbat de 59 de ani și o femeie de 66 de ani. Au mai fost răniți, un bărbat de 33 de ani și o femeie de 53, care se află în spital. Se pare că atacatorul s-ar fi sinucis la 12 minute după ce a fost alertată poliția.  

Atacatorul era foarte active pe rețelele sociale, dar și pe canalul său de Youtube, unde se plângea despre situația sa în dragoste, dar spunea și că viața lui nu a însemnat nimic. Conform paginii sale de Facebook, Davison era din Phoenix, Arizona. 

Incident critic

UPDATE: Se pare că un atacator a fost împușcat și se crede că este mort, arată Sky News. Nu e declarat atac terorist, ci ”incident critic”. Poliția din Devon și Cornwall a declarat că ”a fost chemată în Biddick Drive, în zona Keyham din Plymouth, în jurul orei 18.10 astăzi, la un incident armat grav”. 

”Serios incident armat” spune poliția

UPDATE: Poliția a anunțat că vorbim despre ”un număr de decese”, dar și mai multe persoane rănite care primesc îngrijiri, după ”un serios incident armat” în Plymouth. 

UPDATE: Secretarul de stat Priti Patel a declarat că ”incidentul din Plymouth este șocant și gândurile mele merg către cei afectați. Mi-am oferit întregul suport. Îi îndemn pe toți să rămână calmi, să urmeze sfaturile poliției și să permită serviciilor de urgență să-și facă treaba”. 

Atac în Plymouth, cu mai mulți morți

Mai multe persoane au murit în urma unui incident ”grav și tragic” în Plymouth. Un bărbat implicat în atac a fost împușcat, anunță Sky News. Atacul nu este tratat ca unul terorist, conform presei citate. 

Luke Pollard, deputat de Plymouth Sutton și Devonport, a declarat că ”a fost o zi foarte sumbră pentru orașul nostru și pentru comunitate”. Este așteptată confirmarea numărului de victime. 

Serviciul de Ambulanță a anunțat că a trimis la fața locului echipele de răspuns în zonele periculoase, mai multe ambulanțe, inclusiv ambulanțe aeriene, dar și mai mulți doctori și paramedici seniori. Mai multe mașini de poliție se află în zonă. 

Trupe trimise în Afganistan pentru evacuarea britanicilor

În această dimineață, secretarul apărării din UK a autorizat trimiterea de personal militar în Afganistan, pentru evacuarea britanicilor, în contextul tensionat din zonă, situația de securitate din țară deteriorându-se rapid.

”După cum arată lucrurile, nu cred că este opera unui nebun, ci este un atac terorist bine organizat, din nefericire” consideră analistul politic Bogdan Chirieac. Vezi continuarea aici: Atac în Marea Britanie. Chirieac: Ne putem aştepta şi la altele. Unde sunt vulnerabilităţi, vor ataca

Revenim cu informații despre atac. 

Un milion de români, rezidenți în Marea Britanie

Peste un milion de români au depus cerere de rezidență în Marea Britanie, după Brexit. Termenul limită a fost 30 iunie. Este a doua mare comunitate din Regat, după polonezi. Vorbim despre 1.067.200 de români și 1.091.500 de polonezi. Numărul românilor activi în Anglia este unul uriaș dacă ne uităm la cifra totală de 5,5 milioane de cetățeni din UE care au depus cereri de rezidență în UK. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel