Data publicării:

Atac fără precedent în Kursk al Ucrainei. Chirieac a spus dacă Putin va folosi arma nucleară, ca ripostă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut un comentariu privitor la atacul surpriză efectuat de Ucraina în regiunea Kursk din Federația Rusă, care s-a soldat până în prezent cu ocuparea a aproape 80 de localități de către armata ucraineană.

În urmă cu 8 zile, trupele ucrainene au efectuat un atac surpriză în regiunea Kursk din Federația Rusă, atac ce până în prezent i-a adus Kievului un câștig teritorial de peste 1.000 de kilometri pătrați și cucerirea a aproape 80 de localități.

Deși autoritățile ucrainene au specificat foarte clar că nu doresc anexarea teritoriului rus, Kievul are în vedere un eventual schimb la negocierile ce vor avea loc în viitor cu Federația Rusă.

De asemenea, în urma atacului, potrivit rapoartelor ucrainene, mii de militari ruși au fost capturați și vor fi dați la schimb pentru prizonieri ucraineni prinși de ruși în timpul invaziei din 2022.

CITEȘTE ȘI         -        Imagini virale cu soldații ucraineni care fac bășcălie de generalii lui Putin, inclusiv de Gherasimov, în Kursk / video

Miercuri seară, prezent fiind în platoul Antena 3 CNN, la emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu, analistul politic Bogdan Chirieac a făcut un comentariu privitor la atacul ucrainean în regiunea Kursk și importanța acestui nou front deschis, pentru prima dată, pe teritoriul recunoscut internațional al Federației Ruse.

„Rușii erau foarte siguri pe ei, după ultimii 2 ani, iar această tactică probabil că a fost sugerată Ucrainei de către analiștii occidentali. Este evident că e foarte elaborată.“, a punctat Bogdan Chirieac.

De asemenea, analistul politic a atras atenția și asupra atacului masiv cu drone efectuat de Ucraina, noaptea trecută, asupra aeroporturilor și aerodromurilor pe care Kremlinul le folosește în război.

CITEȘTE ȘI         -          Bătălia pentru Kursk. Generalul Virgil Bălăceanu a spus cum ar putea reacționa Rusia: Deranjul e destul de mare!

„Astăzi a fost prima zi când aviația ucraineană a atacat teritoriul rus. Au atacat cu avioane și drone baze aeriene din Rusia. E o direcție nouă și văd că Putin și armata Federației Ruse chiar nu își găsesc cadența“, a spus analistul.

Întrebat de Răzvan Dumitrescu despre posibilitatea ca Federația Rusă să utilizeze armele nucleare în războiul contra Ucrainei, Bogdan Chirieac a precizat:

„Nu cred că vor folosi armele nucleare, fiindcă e mult până la Moscova. Mai mult, nu cred că pot folosi armele nucleare împotriva unui adversar care nu e stat nuclear“, a mai spus analistul politic.

CITEȘTE ȘI          -          Podolyak spune ce are de făcut mai departe Ucraina, după atacul surpriză din Kursk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel