Atac cu cuțitul lângă o școală din Franța
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un atac cu cuțitul a avut loc în Franța.

Un atac cu cuțitul a avut loc lângă p coală din oraşul Souffelweyersheim din estul Franţei, în apropiere de Strasbourg, au anunţat autorităţile locale citate de AFP şi Reuters. Două fetiţe de şase şi 11 ani au fost rănite. Presupusul agresor a fost reţinut, transmite Agerpres.

Potrivit forțelor de ordine care au intervenit la fața locului, fetiţa de 11 ani a fost rănită în timp ce se afla în faţa şcolii, iar cealaltă a fost înjunghiată într-un scuar din apropiere. Medicii au transmis că cele două fete au fost rănite "superficial", dar au fost internate la spitalul de urgenţe pediatrice.

Atacatorul a fost reţinut puţin după ora 14.15 în acelaşi scuar, a menţionat jandarmeria franceză. Bărbatul, care nu mai avea asupra sa cuţitul şi nu a opus rezistenţă. Oamenii legii au precizat că el nu este "cunoscut serviciilor" şi motivaţiile sale "nu par să aibă legătură cu o radicalizare".

În urma acestui incident, autorităţile au dispus ca elevii să rămână în incinta şcolii. În faţa instituției se adunaseră zeci de părinţi şi mai multe vehicule de pompieri şi forţe de ordine.

Apelul premierului francez



Incidentul s-a produs în timp ce prim-ministrul francez Gabriel Attal tocmai a îndemnat joi, la un "adevărat efort de autoritate", care să vizeze în special "adicţia la violenţă" a unei părţi din tineretul francez. Apelul fusese făcut cu prilejul celor 100 de zile ale guvernului său.

Gabriel Attal  a susţinut un discurs pe această temă la Viry-Chatillon, lângă Paris, un oraş marcat de moartea unui adolescent de 15 ani, bătut lângă colegiul său. În acest dosar care, alături de altele asemănătoare, a generat o puternică emoţie în Franţa, patru tineri, trei minori şi unul major, au fost inculpaţi pentru crimă și au fost plasaţi în arest provizoriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel