ATAC chimic Siria. OIAC a analizat 15 persoane sănătoase trimise de Damasc și Moscova
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Rusia şi Siria au prezentat joi Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) 15 persoane sănătoase, încercând să dovedească astfel că în Ghouta, lângă Damasc, nu a avut loc luna aceasta un atac cu arme chimice, relatează Reuters. 

Unul din sirienii aduşi la Haga, un băiat în vârstă de 11 ani, care semăna cu copilul dintr-o înregistrare video difuzată de televiziunile occidentale după un presupus atac chimic, a povestit că a fost dus la un spital. "Au început să toarne apă pe mine la spital. Nu ştiu de ce", a spus el. 

Reacția reprezentanților OIAC 

Peter Wilson, reprezentantul Regatului Unit la OIAC, a respins această "acrobaţie" şi a anunţat că a boicotat reuniunea cu uşile închise a organizaţiei, alături de colegii săi din Statele Unite şi Franţa. "OIAC nu este un teatru", a afirmat el, adăugând că a fost "încă o încercare a Rusiei de a submina munca OIAC" şi în special a misiunii acestei organizaţii care anchetează folosirea armelor chimice în Siria. 

Ambasadorul francez Philippe Lalliot a apreciat că a fost un spectacol "obscen". 

La Douma, în Ghouta, au murit pe 7 aprilie zeci de civili, iar SUA şi aliaţii săi afirmă că a avut loc un atac cu gaze toxice. Forţele armate americane, franceze şi britanice au ripostat prin lovituri aeriene asupra unor obiective legate de programul sirian de înarmare chimică, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel