Data publicării:
Atac Augustin Lazăr. Chirieac: Procurorul a avut o opinie. Ma gândeam că scopul parlamentarilor este ...
Bogdan Chirieac a comentat atacul recent al procurorului general Augustin Lazăr la adresa parlamentarilor care vor modificarea legilor justiției.
Analistul spune că este dreptul procurorului general, ca orice cetățean să aibă o opinie în acest sens. Chirieac spune de asemenea că modificarea legilor justiției, în opinia sa, ar fi trebuit să stopeze abuzurile care sunt prezentate în fiecare seară la televizor, aspect ce însă nu se poate realiza, având în vedere modul în care au ieșit legile justiției din Comisia Specială.
"Eu salut faptul că procurorul general al României are o poziție foarte puternică. Domnia sa s-a pronunțat în legătură cu legile justiției, a avut chiar și considerații, opinii, chiar cea cu "inculpații de rang înalt". Înainte de a fi procurorul general al României, Augustin Lazăr este și cetățean al țării, deci dânsul este îndreptățit să aibă o opinie. El și-a expus de nenumărate ori opinia, ultima dată a făcut-o foarte tranșant, așa cum am remarcat cu toții. În același timp, oamenii politici din Parlament sunt la fel de bine conturați în ceea ce vor să facă. Eu cel puțin așa am crezut. După ce a ieșit legea răspunderii magistraților din Comisia Specială, mie mi-au părut foarte difuzi. Nu i-am mai văzut conturați din acel punct de vedere. Este o lege a răspunderii magistraților mai diluată decât ce este în acest moment," a spus Bogdan Chirieac la România TV.
Aflându-se în studio alături de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, iar la telefon fiind fostul ministru al Justiției Florin Iordache, analistul poltic a continuat:
"După mintea mea, uitându-vă la televizor seară de seară și văzând abuzurile care se petrec ați hotărât să opriți aceste abuzuri prin unele modificări legislative, eu mă gândeam că acesta este scopul. Știți bine ce trebuie făcut că sunteți toți juriști, oameni cu școală multă. Se vorbește despre dezbatere largă. Păi ce dezbatere largă? Ne pricepem noi care nu am făcut Facultatea de Drept să punem virgula înainte sau după, ca să ajungi să schimbi complet o lege? Dezbaterea trebuie făcută între specialiști. În Parlament este decizia politică," a mai spus Bogdan Chirieac.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News