Atac armat în SUA: Mai multe persoane au fost rănite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Un bărbat a deschis focul în campusul unei universități din SUA.

UPDATE: Bilanțul atacului ar fi de 3 morți și 5 răniți, anunță Antena 3 CNN. 

Un suspect a deschis focul luni seară într-un campus din nordul Statelor Unite şi a rănit mai multe persoane, a anunţat poliţia Universităţii de Stat din Michigan care le-a cerut locuitorilor să rămână în case, notează AFP, conform Agerpres. 

Au fost semnalate focuri de armă în campusul Lansing, un oraş aflat la vest de Detroit, şi s-au "raportat mai mulţi răniţi", a scris serviciul de securitate al Universităţii pe Twitter, asigurând că "poliţia intervine".

"Se crede că suspectul se află pe jos în acest moment", au scris forţele de ordine, cerând rezidenţilor "din campus şi din afara campusului să rămână în case". "Încă primim multe apeluri care raportează un trăgător activ", au adăugat sursa citată. 

"Se pare că există un singur suspect la această oră", a subliniat poliţia din campus, descriindu-l drept "un bărbat scund, posibil de culoare, cu mască".

"Poliţia statului Michigan, poliţia Universităţii, forţele de ordine locale şi serviciile de prim-ajutor sunt la faţa locului", a scris pe Twitter guvernatoarea statului, Gretchen Whitmer, ţinută la curent cu evoluţia situaţiei.

SUA numără mai multe arme individuale decât locuitori: unul din trei adulţi deţine cel puţin o armă şi aproape unul din doi adulţi locuieşte într-o casă în care există o armă. Consecinţa este rata foarte mare de decese cauzate de arme de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel