ATAC armat în Germania. Poliția este în alertă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
ATAC armat în Germania. Poliția este în alertă / Foto: Pixabay
ATAC armat în Germania. Poliția este în alertă / Foto: Pixabay
Atac armat într-un oraș din vestul Germaniei, soldat cu doi morți.

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost ucise joi într-un atac armat comis în centrul oraşului Espelkamp din vestul Germaniei, iar atacatorul se află încă în libertate, a anunţat poliţia, adăugând că elementele iniţiale ale anchetei nu indică faptul că ar fi vorba despre terorism, relatează  Agerpres, citând Reuters şi AFP. Poliţia a afirmat că una din cele două victime a fost ucisă în interiorul unei case, iar cealaltă a fost ucisă pe stradă.

"Conform informaţiilor iniţiale, se pare că este vorba mai degrabă despre o crimă decât despre un act de terorism.", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei germane.

Ziarul Bild a anunţat că la locul incidentului au fost trimise forţe speciale ale poliţiei. Potrivit publicaţiilor Westfalen Blatt şi Bild, poliţia a lansat o amplă operaţiune de căutare a suspectului în zonă. Bărbatul care a fugit de la locul crimei este înarmat, informaţii pe care poliţia refuză să le confirme. Bild, care nu îşi precizează sursele, afirmă că ar fi vorba despre o crimă "din gelozie".

Espelkamp, un oraş cu circa 20.000 de locuitori, se află în landul Renania de Nord-Westfalia, în vestul Germaniei.

 

Atac armat în Texas. Peste zece persoane au fost rănite

Un alt atac armat a avut loc cu doar câteva zile în urmă, în Texas, pe data de 11 iunie. Cel puţin 13 persoane au fost rănite în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un atac armat în oraşul american Austin, în Texas, a anunţat poliţia, relatează Reuters.

Doi dintre răniţi sunt în stare gravă, a precizat într-un comunicat şeful interimar al Departamentului de Poliţie din Austin, Joseph Chacon, transmite Agerpres. Incidentul s-a produs în jurul orei 01:30 şi, până la momentul informării făcute de poliţie, nu fuseseră înregistrate decese, a adăugat Chacon.

"Nu este clar până acum care sunt motivele (atacului), dar, ca măsură de precauţie, am notificat unitatea specială anti-terorism a FBI", a precizat el.

Acest eveniment a venit la scurt timp după ce parlamentarii din Texas au adoptat un proiect de lege care le va permite oamenilor să dețină pistoale fără permis, fără a le fi verificate antecedentele și fără a fi instruiți să le utilizeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel