Atac armat în Carolina de Sud. Cinci victime
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Un poliţist şi-a pierdut viaţa iar alţi patru au fost răniţi într-un schimb de focuri miercuri în Carolina de Sud, pe coasta de est a Statelor Unite.

În urma schimbului de focuri, un suspect a fost reţinut, potrivit autorităţilor, relatează AFP. Citând un medic legist din comitatul Florence unde s-a desfăşurat incidentul, canalul ABC News a relatat că unul dintre cei cinci poliţişti loviţi de gloanţe a murit. Informaţia a fost confirmată de canalul local de televiziune afiliat la CNN, WMBF.

'Mai mulţi poliţişti au fost răniţi, printre care unii grav', a scris într-un comunicat biroul primarului din Florence, citat de televiziunea locală. 'Atacul armat s-a încheiat şi suspectul a fost reţinut', au scris pe Twitter serviciile de prim-ajutor ale comitatului, fără să precizeze numărul persoanelor rănite sau starea lor de sănătate. Şeriful adjunct al comitatului, Glenn Kirby, a confirmat la WMBF că suspectul s-a predat autorităţilor după ce a discutat cu un negociator.

Reacția autorităților

Numeroşi responsabili politici şi-au exprimat emoţia după schimbul de focuri, de la guvernatorul statului Carolina de Sud la preşedintele Donald Trump. 'Gândurile şi rugăciunile mele sunt în această seară alături de şeriful comitatului Florence şi departamentul de poliţie din Florence, în Carolina de Sud', a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă.

'Suntem recunoscători, pentru totdeauna, forţelor noastre de ordine pentru ce fac', a adăugat Donald Trump. Agenţia federală însărcinată cu controlul armelor de foc a anunţat pe Twitter că agenţii săi se deplasează 'la locul atacului armat implicând ofiţeri (de poliţie) la Florence', în Carolina de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel