Data publicării:

Asul din mâneca lui Ciolacu pentru a ajunge președinte în 2024

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Anul 2024 este crucial pe plan politic: avem patru rânduri de alegeri.

Va candida Marcel Ciolacu la funcția de președinte al României? Alfred Bulai a fost printre primii sociologi care au spus că Marcel Ciolacu va intra în această cursă. De altfel, am putea avea și o premieră: ar putea câștiga președinția din funcția de premier.

„Cel care va câștiga, cu adevărat, inclusiv anul viitor este cel care va sugera concret că are capacitatea să facă lucruri. Uite... aici a fost o bilă albă pentru Liviu Dragnea. Cânt toată lumea promitea, înainte de alegeri, a spus: „nu promit, ci reduc 100 de taxe, nu promit că le reduc, ci le reduc chiar acum”. A fost o mișcare de super impact. Printre acele taxe neimportante, era și taxa radio-tv, majoritatea populației văzând cu ochi buni că dispare această taxă pe care nu știau de ce o plătesc. Ce vreau să zic este că atunci când arăți că ai soluții, iar ele sunt credibile, atunci... ”, a zis sociologul Alfred Bulai.

Jurnalistul Val Vâlcu i-a continuat ideea: „... atunci, Marcel Ciolacu este în pole-position pentru președinție pentru că este la guvernare și ar putea veni cu strategii de genul acesta”.

„Eu am fost printre primii care au spus că Marcel Ciolacu va candida la președinție când el se jura că nu se pune problema de așa ceva. Am explicat destul de simplu, este chestie de psihologie politică elementară, având șansa unică să candideze. De ce nu ar face-o?! În România nu trăim într-o zonă politică unde conduci un partid 20 de ani, încât să zici: „lasă că vine rândul meu!” Nu, nu mai vine rândul tău. Poate nu vei mai fi nici măcar în partid. Așa s-a întâmplat cu șefii de partide de-a lungul timpului. Este o șansă firească și, la urma urmei, au fost Klaus Iohannis și Traian Băsescu președinți, de ce să nu poată și Marcel Ciolacu să fie președinte. Deci evident că se gândește să candideze...”, a zis sociologul Alfred Bulai.

„... nu este vorba doar că se gândește, dar are și pârghiile să o facă dacă ar aplica strategia de care spuneai tu, cu luarea unor măsuri concrete, efective”, a adăugat Val Vâlcu.

„Acum știi cum e... noi îl vedem în cantonament, la meciuri amicale cu echipe gen Fulgerul Bragadiru. În general este bine, dar să-l vedem în dispute, când apar alți concurenți, să vedem dacă reușește să fie la fel de performant”, a mai spus sociologul.

Iar Val Vâlcu a spus, ironic, că dacă ar fi în locul lui Marcel Ciolacu s-ar teme de Dan Barna: „Ar fi concurență gravă...”.

„Deocamdată, în faza aceasta, când nu ai competitori reali, poți să fii foarte performant, dar te poți păcăli dacă crezi că lupta va fi doar așa... Va fi mult mai murdară. Nu înseamnă că nu va face față, dar va fi mai dificil. Dacă este inteligent, sigur că va încerca să ajungă la o premieră: să fie premierul care câștigă prezidențialele. În general, nu prea s-a întâmplat. A fost la un pas Adrian Năstase, dar deși este mai performant decât alții, nu l-a ajutat foarte mult soarta și aia este”, a adăugat Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură”, de la DC News și DC News TV.

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Ciolacu vs. Dragnea. Bulai: Este de domeniul penibilului absolut. Nu îți începi așa mandatul... - https://www.dcnews.ro/ciolacu-vs-dragnea-bulai-este-de-domeniul-penibilului-absolut-nu-iti-incepi-asa-mandatul_925977.html

 

VEZI ȘI: Cum s-a descurcat premierul Ciolacu până acum și motivul pentru care sondajele de august nu sunt credibile - https://www.dcnews.ro/cum-s-a-descurcat-premierul-ciolacu-pana-acum-si-motivul-pentru-care-sondajele-de-august-nu-sunt-credibile_925289.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel