Astronauții se gândesc deja cum să transforme peștera descoperită pe Lună într-un centru de comandă pentru viitoarele misiuni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Peșteră subterană descoperită pe Lună ar putea servi ca bază pentru următoarele misiuni ale astronauților.

Cercetătorii au descoperit dovezi ale existenței unei vaste peșteri subterane pe Lună, care ar putea servi drept locație ideală pentru o viitoare bază lunară, scrie The Guardian. Peștera este accesibilă de la suprafață printr-o groapă din Mare Tranquillitatis, locul de aterizare al astronauților Apollo 11.

Analizele datelor radar de la Lunar Reconnaissance Orbiter al NASA au arătat că peștera are 45 de metri lățime și până la 80 de metri lungime, situată la aproximativ 150 de metri sub suprafață. Experții cred că aceasta este, probabil, un tub de lavă gol.

Cum ar putea fi exploatate "tuburile de lavă"

Aceste peșteri subterane, cunoscute sub numele de tuburi de lavă, ar putea fi ideale pentru viitoarele misiuni lunare datorită temperaturii stabile și protecției naturale pe care o oferă împotriva razelor cosmice, radiațiilor solare și micrometeoritelor.

Observațiile au identificat peste 200 de gropi pe Lună, sugerând prezența mai multor peșteri subterane care ar putea oferi adăpost și resurse pentru astronauți.  Peșterile ar putea ascunde și resurse valoroase precum gheața, vitală pentru susținerea misiunilor lunare pe termen lung. Totuși, explorarea și utilizarea acestor peșteri implică provocări și presupune o evaluare atentă a stabilității structurale și a infrastructurii necesare pentru a asigura siguranța astronauților.

În plus, această descoperire deschide noi posibilități pentru viitoarele misiuni lunare, oferind o soluție naturală pentru protejarea astronauților și a echipamentelor necesare pentru explorarea și potențiala colonizare a Lunii, mai spun experții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel