Astra Giurgiu, fostă campioană a României, se retrage din Liga a III-a: Nu putem scăpa de sancţiunea impusă abuziv
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Astra Giurgiu
Facebook Astra Giurgiu
Astra Giurgiu a făcut solicitare de retragere din Liga a III-a. 

„Având în vedere faptul că FIFA ne-a impus sancțiunea interdicției de a înregistra jucători, clubul a ajuns în situația de a nu-și putea constitui lotul.

Ne aflăm în situația ingrată de a nu putea ieși din acest impas, deși nu datorăm sumele reclamate. Nu putem scăpa de sancțiunea impusă abuziv de FIFA și suntem în situația de a nu avea un lot complet de jucători.

În acest condiții, ne vedem nevoiți să solicităm retragerea din Campionatul Național Liga a 3-a”, se arată în solicitarea transmisă de Astra Giurgiu către FRF.

În 2016, Astra Giurgiu a câştigat titlul de campioană în Liga 1. În primele 7 etape din acest sezon, Astra Giurgiu nu a marcat niciodată şi a încasat nu mai puţin de 66 goluri. 

Astra nu a reușit, în ultima rundă, nici măcar să termine pe teren meciul cu AS FC Pucioasa.

Partida a fost oprită imediat după începerea celei de-a doua reprize, când giurgiuvenii au rămas cu numai șase jucători pe teren, după ce patru dintre titulari au acuzat la pauză probleme cu stomacul, iar încă unul a s-a prăbușit pe teren după încă două minute. A fost o scenă pentru a evita o nouă umilință, dat fiind că adversarii marcau din toate pozițiile.

Giurgiuvenii au propus în acest sezon și alte scene uimitoare, folosind chiar și jucători pe fals pentru că nu aveau destui fotbaliști. La ultimul meci, căpitanul echipei din raportul de joc a fost Emir Umit, fotbalist care a plecat în vară de la Astra și la momentul jocului respectiv era în Belgia.

Cum această retragere a survenit cu o etapă înaintea finalului turului, rezultatele înregistrate până acum vor fi anulate, scrie Prosport.

Gigi Becali, convins că Rapid nu poate câştiga titlul în Superligă: Să nu creadă că merge aşa la fotbal

Gigi Becali, finanţatorul FCSB, este convins că, pentru moment, Rapid Bucureşti nu poate lua titlul în Superligă. 

"El (n.r. Dan Şucu), fiind om de afaceri, are încredere în ceea ce face el, numai că el nu știe că la fotbal nu se potrivește aia de acasă cu aia din târg. Dacă chiar vrea și zice cum zice el… El crede că vine el că ia campionatul că zice «că sunt eu deștept». Nu ești iluzionist. Păi, bă, bagă bani dacă vrei să iei campionatul. Nu poți să iei campionatul așa că… Nu vreau să spun mai multe. Lui Șucu pot să îi spun că îl cunosc și nici nu se supără că e un om deștept. Să nu creadă că merge așa la fotbal, am câștigat 2-3 meciuri… Ca să câștige campionatul, trebuie să bage bani, să ia jucători. Nu poți să iei campionatul cu jucători care au fost refuzați de noi atâția ani.

Singurul om care poate câștiga campionatul fără investiții e Hagi, pentru că e el pe margine și când e el pe margine e magie, pentru că le sfârâie călcâiele de frică. Sunt acolo vreo 4-5 jucători care au fost refuzați de noi și are 16 puncte avans. El face, Gică, și muncește numai că dacă Doamne ferește nu o să îl mai aibă pe Alibec… că el face tot. Nu o să mai poată să câștige așa meciurile… El rezolvă toate, Alibec. Cine poate să facă cu Alibec decât Hagi? Poate să îi spună cineva să aibă 70 de kg? Nu face”, a spus Gigi Becali, citat de Prosport.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel