Urmărește emisiunea live
Aston Martin câștigă Campionatul Mondial al Piloților și Producătorilor 2020
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Aston Martin, Campionul Mondial al producătorilor GT, a câștigat Campionatul Mondial al piloților de anduranță GT FIA 2019-20 cu Nicki Thiim (DEN) și Marco SOrensen (DEN), în finala sezonului - cele 8 ore în Bahrain.

Atotcuceritorul Vantage GTE dela Aston Martin a bifat deja un loc în campionatul mondial al producătorilor GT cu victoria celebră din cadrul ediției 24 de ore de la Le Mans atât în GTE Pro, cât și în clasamentul Am din septembrie, înainte ca Thiim (DEN) și Sarensen (DEN) să devină a doua oară Campioni Mondiali GT, titlu obținut pentru prima oară în 2016.

Cel mai de succes sezon de curse 

Acesta marchează cel mai de succes sezon de curse pentru Aston Martin din 1959 încoace și prima dată când mașinile sale au câștigat două titluri mondiale și ambele clase la Le Mans în aceeași campanie, într-un sezon în care i-a învins pe rivalii Porsche și Ferrari în toate competițiile majore Pro.
Pentru danezi, locul cinci în clasa GTE Pro în finala Bahrainului a fost suficient pentru a le da un final total de 172 de puncte, cu 12 mai multe decât ale coechipierului Maxime Martin (BEL), care termină sezonul în calitate de vicecampion, câștigând clasa GTE Pro din 24 de ore de la Le Mans alături de Alex Lynn (GB). Belgianul a terminat pe locul patru în Bahrain alături de Richard Westbrook (GB) care l-a înlocuit pe Lynn în cursa de sâmbătă. 

Participând în al doilea sezon WEC - și cel mai lung din istoria sportului din cauza pandemiei legate de Covid-19 - Vantage GTE a obținut opt victorii de clasă și patru în Pro, dintrecare trei au fost asigurate de Thiim și Sorensen în cele 6 Ore din Fuji (JAP), primele 8 Ore din Bahrain și cele 6 ore The Lone Star la COTA (SUA)

Aceste victorii, împreună cu locul al doilea în cele 6 ore din Spa, al treilea la Le Mans și al cincilea loc în China unde au stabilit ritmul înainte ca ghinionul să lovească, le-a permis să se apere de o revenire   a coechipierilor din # 97 Vantage. Martin și Lynn au înregistrat un șir de patru podiumuri înainte de victoria lor strălucită la Le Mans.

„Este incredibil!”, a spus Thiim

„Am muncit atât de mult pentru a câștiga acest campionat. Este unicul lucru la care m-am gândit luni de zile și înseamnă totul pentru mine și Marco. Vantage GTE a fost mașina perfectă pentru a concura tot sezonul și sunt atât de mândru că suntem cei care ajungem să ne numim campioni. Acum sunt de două ori campion mondial alături de Aston Martin și asta va rămâne cu mine pentru tot restul vieții mele. Mulțumesc echipei, Aston Martin, WEC și tuturor fanilor. Ce pot să mai spun?!"

Sorensen a adăugat: „Sezonul acesta a fost atât de dur, atât pe pistă, cât și în afara ei și faptul că am câștigat în cele din urmă campionatul mondial se datorează tuturor oamenilor din echipă, care ne-au dat o mașină atât de uimitoare pentru a concura. Vantage ne-a permis să luptăm pe front aproape tot anul, ceea ce este tot ce visezi ca pilot pentru că atunci tot ceea ce îți mai rămâne să faci este să conduci cu toată viteza. Am demonstrat anul acesta că putem câștiga curse și campionate dacă ne dați o mașină ca asta.”

Președintele Aston Martin Racing, David King, a spus: „Mereu am știut cât de mult potențial este în  Aston Martin Vantage GTE. Chiar de la începuturile sale în 2018, a fost dezvoltat pentru a câștiga campionate mondiale și a dovedit-o la Le Mans în septembrie. Dar să câștige atât de multe premii doar în al doilea sau sezon de curse este ceva foarte, foarte special. Acest nivel de realizare se întâmplă rar în sportul cu motor și nu puteți subestima semnificația acestei realizări. Noi, ca brand, suntem extrem de mândri de ceea ce a realizat Aston Martin Racing în acest sezon și dorim să le mulțumim șoferilor, echipei, celorlalți concurenți, FIA și WEC pentru un campionat fantastic de bine jucat. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel