Astenia de primăvară și schimbarea orei de vară. Cum ne afectează
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Borabelle *)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Borabelle *)
Astenia de primăvară și trecerea la ora de vară au efecte mai puțin plăcute asupra sănătății. Cum putem trece cu ușurință peste lipsa de energie care se manifestă în această perioadă.

Astenia, cunoscută și sub numele de slăbiciune, este senzația de oboseală sau de oboseală a corpului. Astenia poate duce la o lipsă de energie pentru a mișca anumite părți ale corpului sau chiar toate părțile corpului și poate provoca, de asemenea, oboseală mintală.

Unele persoane experimentează astenia la nivelul membrelor, în timp ce alții o resimt ca o slăbiciune a întregului organism și care este adesea rezultatul unei infecții bacteriene sau virale, cum ar fi gripa sau hepatita, arată Healthline.

Astenia de primăvară este o tulburare care se produce, în general, la trecerea de la iarnă la primăvară, și chiar dacă toată natură reînvie, unele persoane par că nu se pot adapta acestor schimbări, iar acestea prezintă o serie se simptome fizice sau mintale, care vin pe fondul creșterii cantității de melatonină, a reducerii cantității de serotonină și afectarea ritmului circadian.

Cele mai frecvente simptome ale asteniei de primăvară sunt:

- oboseală severă și lipsă de energie

- dificultăți de somn sau nevoie excesivă de somn

- scăderea concentrării și a productivității

- iritabilitate și stres crescute

- stări de rău, dureri de cap, dureri musculare

- scăderea apetitului sau apetit excesiv, notează CityMagasine.

Astenia de primăvară și schimbarea orei, cum le facem față

Psihologul Gina Dafinoiu a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, cum putem gestiona atât astenia de primăvară, dar și trecerea la ora de vară.

”Pentru a putea gestiona mai bine astenia de primăvară este indicat să evităm sedentarismul. Menținerea contactelor sociale  sunt foarte importante pentru un echilibru la nivel emoțional și acest lucru combate astenia de primăvară. Să râdem cât mai mult. Acest lucru este extrem de benefic pentru cei care trec print-o astfel de problemă. 

Petrecerea în aer liber, mișcarea care descarcă serotonina, soarele, contactul cu natura,  putem planta în grădină diverse sortimente de plante, toate acestea ne pot ajuta să ținem departe astenia de primăvară.

Hidratarea și consumul de produse  vegetale crude, bogate în vitamine ajută la gestionarea acestor stări”, ne-a declarat psihologul Gina Dafinoiu.

În ceea ce privește schimbarea orei de vară, ce are loc la finalul acestei săptămâni, în noaptea de 25 spre 26 martie, aceasta poate avea un impact major asupra sănătății, chiar dacă cei mai mulți dintre noi reușesc să își ajusteze și ceasul biologic. Citește mai departe pe dcmedical.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel