Astăzi, Rodica a deschis ușa spre eternitate, dar rămâne veșnic lumina din sufletul nostru. Val Vâlcu: Noi, care trăim din cuvinte, nu prea avem cuvinte în astfel de momente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Rodica Mitu rămâne colega noastră. Mereu zâmbitoare și deschisă, un om cu o putere dincolo de imaginația tuturor la un loc, Rodica a plecat, de astăzi, spre o împărăție care să o merite mai mult decât am meritat-o noi, păcătoșii, pe Pământ, spre cea a lui Dumnezeu. 

Rodica Mitu a fost un supraom. Ați fi spus că a fost încercată de viață, dar Rodica nu era așa, ea nu vedea piedica din fața ei, ci obstacolul ce-l are de trecut. Și când i se părea un pic greu drumul, regăsea calea alături de Dumnezeu și de mama ei, forța Rodicăi pe această lume. 

Discuțiile mele cu Rodica erau mai puțin despre muncă și mai mult despre Dumnezeu și vacanțe. De când a plecat, nici n-am vorbit, nici n-am scris despre ea. Rodica nu era tristețe, era fericirea de-a-ntregul și, în amintirea ei, putem doar să zâmbim și să ne închinăm la viață. În ultimul mesaj de la Rodica, dinainte de a se interna, mi-a urat ”Să fiți sănătoși, fericiți, mereu împreună, binecuvântați cu oameni buni alături, și cele mai frumoase daruri din lume!”. Așa era Rodica. Când era în spital, i-am scris că o aștept mai puternică înapoi, dar n-a mai venit, a plecat într-o călătorie în jurul lumii, într-o lume despre care cu toții am auzit că ar fi mai bună. 

Astăzi, 3 februarie, de pe acest pământ, Rodica și-a luat un ultim la revedere. Familia, colegii și prietenii au condus-o pe ultimul drum din această lume, la Cimitirul Municipal Constanța. În urma ei, a lăsat multă și neacceptată durere, din cauză că a plecat neașteptat, nedrept și mult prea devreme. Dar, când ne gândim la ea, vedem doar zâmbet, optimism și iubire și-n sufletul nostru, al tuturor, rămâne bucățica aceasta de lumină care este Rodica. 

Jurnalistul Val Vâlcu, cel care ne îndrumă pașii tuturor celor din redacția DCNews, a vorbit despre Rodica în puținele cuvinte care mai sunt de spus astăzi. 

”Era vineri seară și a sunat Rodica în redacție, întrebând ”Pot pleca puțin, pentru că nu mă simt bine?”. Și iată că a plecat puțin mai mult. Întrebarea avea sens, pentru că ne bazam foarte mult pe ea, era esențială în redacția DCNews. Au fost ultimele cuvinte pe care le-am auzit acum mai bine de o lună... Practic, noi, care trăim din cuvinte, nu prea avem cuvinte în astfel de momente. Tot ce pot să spun este că era un om bun, un coleg bun și un jurnalist bun. Ca să fie atât de bună în tot ce făcea a trebuit să muncească foarte mult ca să depășească multe obstacole, mult mai mult decât ne-am gândi și atunci nu pot să zic decât ”Dumnezeu să o odihnească!”” a spus jurnalistul Val Vâlcu, astăzi, odată cu plecarea colegei noastre, Rodica Mitu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel