Astă seară, despre Liviu CIULLEY
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara , organizează, în cadrul programului In Memoriam , conferința dedicată personalității marelui antreprenor și inginer constructor Liviu Ciulley, tatăl prestigiosului regizor Liviu Ciulei. Conferința marchează 70 de ani de la dispariția celui ce a marcat peisajul arhitectonic al Capitalei, contribuind la o parte importantă din istoria teatrului românesc.  

Teatrul Nottara invită publicul miercuri 20 decembrie, ora 18:30, în Sala George Constantin, la conferința pe care o va susține prof. univ. dr. ing. Nicolae Noica: Astă seară, despre Liviu Ciulley.

„Cu toții trecem, adesea, pe strada Doamnei din București și de fiecare dată admirăm clădirea impunătoare a Băncii Naționale a României, înălțată aici în centrul istoric al orașului. Ceva mai sus, pe B-dul Magheru, se află o altă clădire remarcabilă, prin instituția care funcționează în ea, localul Teatrului Constantin Nottara. Puțini dintre locuitorii orașului știu că datorează trăinicia acestor construcții – care-i adăpostesc de multe ori pe ei, dar și valori deosebite ale societăți noastre –, și siguranța lor la cutremur celui care a înțeles să le construiască cu pricepere și suflet. L-am numit astfel pe ilustrul inginer constructor Liviu Ciulley, pe nedrept uitat. Ne facem de aceea o datorie din a readuce viața și opera sa și în atenția generației tinere a societății noastre", scrie prof. univ. dr. ing Nicolae Noica în albumul Liviu Ciulley – un reper, dedicat vieţii şi operei marelui inginer constructor român (Editura Vremea, colecţia „Planeta Bucureşti").

(w670)

Cconferința va fi urmată de spectacolul Teatrului Nottara, Somnambulism, care va începe la ora 19:30 la Sala George Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel