Assange: WikiLeaks nu va putea supraviețui dacă vor persista problemele financiare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Wikileaks
Wikileaks

Site-ul WikiLeaks, confruntat cu dificultăţi financiare, „nu va putea să supravieţuiască direcţiei în care se îndreaptă lucrurile“, a declarat, marţi, într-un interviu pentru postul de radio Europe 1, fondatorul său, Julian Assange, citat de AFP

„Nu vom putea supravieţui direcţiei în care se îndreaptă lucrurile“, a spus el. Fondatorul site-ului specializat în difuzarea de telegrame diplomatice confidenţiale s-a exprimat în engleză şi declaraţiile sale au fost traduse în franceză, informează Mediafax

„Banii donatorilor ajung cu greu la noi, pentru că toate conturile noastre sunt blocate. Estimez că pierdem 500.000 de euro pe săptămână“, a adăugat el. Dar „vom încerca să ripostăm“, a spus el.

Assange, care este consemnat la domiciliu la Londra, a declarat luni presei elveţiene că site-ul său pierde peste 480.000 de euro pe săptămână, de la începerea difuzării de note diplomatice.

Australianul, care beneficiază în prezent de un regim de libertate condiţionată în Marea Britanie, este în aşteptarea unui proces privind posibila sa extrădare în Suedia, unde este cercetat pentru "agresiuni sexuale". Data procesului urmează să fie fixată în timpul unei şedinţe prevăzute să aibă loc marţi la Londra.

La rândul său, Washingtonul intenţionează să îl dea în judecată pentru spionaj, după publicarea pe site-ul WikiLeaks a mii de note diplomatice americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel